Antena 3 CNN Meteo Jumătate de țară, sub Coduri galbene și portocalii. Alina Șerban, meteorolog ANM: ”Fenomenele vor avea o intensitate mai mare în aceste zone”

Jumătate de țară, sub Coduri galbene și portocalii. Alina Șerban, meteorolog ANM: ”Fenomenele vor avea o intensitate mai mare în aceste zone”

Meteorologii ANM au emis avertizări meteo Cod portocaliu și galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, valabile pentru 36 de județe ale țării.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iun 2023   •   11:14

Meteorologii au emis avertizări de ploi torențiale pentru jumătate de țară.

"Și astăzi vom avea instabilități atmosferice, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și foarte probabil vijelii izolate și căderi de grindină.

Ne așteptăm ca aceste fenomene să se întâmple cu o intensitate mai mare și pe arii mai extinse, după-amiază și în prima parte a nopții.

În partea de sud-est, de est și centru a teritoriului, mai exact, în Muntenia, sudul Dobrogei, Transilvania, dar și în cea mai mare parte a Moldovei, cu intensitate mai mare în zona Carpaților Orientali, în estul Meridionalilor și în jumătatea estică a Munteniei.

Citește și: Avertizări meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină! 12 județe sunt sub Cod portocaliu, 24 de județe sub Cod galben

Intensitate mai mare înseamnă că, în mod deosebit, în zona Carpaților Orientali se va transpune în cantități importante de apă, peste 50, 60 de litri pe metrul pătrat în intervale scurte de timp", a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close