Antena 3 CNN Meteo Noi avertizări meteo ANM de viscol. Cod portocaliu în cinci judeţe

Noi avertizări meteo ANM de viscol. Cod portocaliu în cinci judeţe

Meteorologii au emis duminică seara noi avertizări meteo de Cod portocaliu de viscol pentru cinci județe din România, valabile până la ora 02.00.

Noi avertizări meteo ANM de viscol. Cod portocaliu în cinci judeţe
de Claudia Popovici    |    26 Noi 2023   •   21:10

Sunt vizate zonele montane, la altitudini de peste 1.800 de metri din județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov și Sibiu.

În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 100-120 km/h, viscol puternic și vizibilitate scăzută.

314.000 de persoane, din 12 judeţe, au rămas fără curent electric

Blackout în 412 localități din ţară, acolo unde 314.000 de persoane au rămas fără curent electric din cauza condițiilor meteo. Raed Arafat a anunţat ce măsuri se iau la nivel de DSU şi MAI pentru a-i evacua pe cei blocați în zăpadă şi pentru a asigura alimentarea cu energie în zonele esenţiale.

"Există probleme, unde a fost codul roșu care abia să s-a ridicat și vom continua să avem cod portocaliu până cel puțin orele 20:20 până aproape 21:00. Efectele sunt pe mai multe județe. La acest moment drumurile naționale sunt închise în cinci județe și vorbim aici de județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați şi Tulcea  și pe 46 de tronsoane din drumurile naționale din 10 județe.

Mesajul dat astăzi de dl. ministru în timpul conferi videoconferințe care a avut loc cu toate județele la Ministerul de Interne este că lumea să evite ieșirea și deplasarea pe drumurile respective până sunt curățate de cei de la CNAIR", a spus Raed Arafat la Antena 3 CNN.

Citeşte şi: Titi Aur, sfaturi utile pentru şoferi în condiţii de vreme extremă: "Din păcate, sistemul nostru se opune în a educa șoferii corect"

Risc de avalanșă în masivul Făgăraș | Traseele montane sunt închise

"Riscul de avalanșă în masivul Făgăraș este de gradul 3 din 5, la altitudini peste 1800 de metri. Din observatiile noastre, vă putem relata ca există depozite de zăpadă viscolită a căror dinamizare poate face ca zăpada să ajungă și mult sub această altitudine”, anunță Salvamont Argeș.

Traseele montane în zonă sunt și rămân închise.

"Platforma potecilor nu mai este vizibilă și parcurgerea trasei unei poteci de vară în condițiile actuale este foarte riscantă”, arată salvatorii montani.

În acest moment, conform acestora, în golul alpin este viscol care face ca vizibilitatea să fie la 0-2 metri.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close