Antena 3 CNN Meteo Vreme schimbătoare în România, în luna martie | Unde va fi cel mai cald şi unde sunt aşteptate ploi şi ninsori | ANM, prognoza meteo actualizată

Vreme schimbătoare în România, în luna martie | Unde va fi cel mai cald şi unde sunt aşteptate ploi şi ninsori | ANM, prognoza meteo actualizată

Vremea vine cu schimbări în perioada următoare. Chiar dacă temperaturile vor creşte în mai multe zone sunt aşteptate ploi şi ninsori. Iată cum arată prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    03 Mar 2023   •   17:05

"Să știți că așa în următoarele zile, săptămâna viitoare, vremea va fi schimbătoare, în sensul că ba se încălzește, ba se răcește. Ba e cald într-o-parte a țării, bani cealaltă.

Deocamdată într-adevăr, mâine temperaturile cresc în mai toată țara. Ele vor fi cuprinse, în general, între 4 -14 grade, iar valori de 13-14 grade vor fi în Oltenia și în Muntenia.

ANM, prognoza meteo. Vremea în Bucureşti

În București, mâine 11-12 grade față de aproximativ 9 grade când s-au înregistrat cât s-au înregistrat astăzi duminică, în schimb, scad temperaturile aproape peste tot. 

Chiar în jumătatea de nord a țării nu se vor mai depăși șapte 8 grade, iar în general maximele se vor situa între 2 și 8 grade Celsius.

Temperaturi puțin mai ridicate vor rămâne aici în partea de sud Oltenia, Muntenia, Dobrogea, unde ușor se va mai trece de 10 grade chiar și Bucureștiul va fi cumva asemănător cu cel din ziua de mâine.

Citeşte şi: Fenomenul meteo El Nino ameninţă clima mondială | Avertismentul experţilor privind riscurile majore în 2023

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea in România

Săptămâna care urmează, în general în partea de sud și de sud-est a țării cum mici fluctuații de 1-2-3 grade de la o zi la alta, dar vremea va rămâne mai caldă decât în mod normal, în general maxime cuprinse între 10 și 14 grade, în timp ce în partea de vest, de nord și de centru vor fi temperaturi ceva mai coborâte, în marea lor majoritate între 4 și 8-9 grade prin urmare, o vreme ceva fi un pic mai rece decât în mod normal, fie normală pentru această dată.

Vor fi și precipitații în orele următoare și mâine, doar pe suprafețe mici, nesemnificative, nici cantitativ nici ca și extindere, însă treptat. De duminică, precipitațiile se înmulțesc, la început în interiorul arcului carpatic, apoi și în celelalte regiuni.

Este adevărat că cele mai multe vor fi prin Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, prin nordul Moldovei. În rest, vor fi doar perioade şi nu chiar în întreaga regiune, ci, spunem noi local.

Ele vor fi sub formă de ploaie, dar de duminică, și lapoviță și ninsoare. Iar această lapoviță și ninsoare va apărea nu doar în zona de munte, ci și în zonele mai joase de relief prin vest, nord și centru.

În afară de ploi, la sfârșitul acestei săptămâni, săptămâna viitoare vor fi și intervale în care, din când în când, se va vedea ninsoarea.

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea pe 8 martie, în România

Da, așa se întâmplă când discutăm. Pentru intervale mai lungi de timp, situația se poate schimba ca și de această dată. Materialele de astăzi ne spun că în data de 8 martie în sud și în est o să fie mai cald, dar n-ar trebui să se mai depășească 17-18 grade, iar aceste 17-18 grade să fie prin Lunca Dunării, prin Dobrogea continentală și 14-15 grade în Capitală.

Într-adevăr, primele estimări mergeau spre 20, chiar 21 grade, însă masa aceasta de aer care va ajunge în zona țării noastre cumva n-o să lase nici temperaturile astea din sud să mai crească atât de mult. În restul țării vor fi cam între 4 și 8-9 grade, iar pe sud și pe sud-est 10-16, maximum 17 grade, dar până pe 8 martie mai sunt încă cinci zile.

Din păcate, mai pot apărea modificări", a spus Meda Andrei, meteorolog în cadrul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea in romania
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close