Antena 3 CNN Meteo Atenționare ANM: "Vor fi averse torențiale, vânt, grindină și vijelii"

Atenționare ANM: "Vor fi averse torențiale, vânt, grindină și vijelii"

Meteorologii au atenționat că în această seară, până la ora 23.00 vor fi averse torențiale, vânt, grindină și vijelii în majoritatea țării.

de Ioana Mircea    |    27 Mai 2023   •   19:57

Este pericol de acvaplanare pe Autostrada Soarelui. Până la ora 20.00 este atenționare de cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din Timiș, iar până la miezul nopții, sub cod galben de inundații se află alte râuri din 17 județe. Cea mai mare parte a țării este până la noapte sub cod galben de ploi și vijelii.

"Pentru orele următoare, până la ora 23.00 este în vigoare atenționarea cod galben de instabilitate atmosferică. Vor mai fi perioade cu averse torențiale, vânt, grindină și vijelii.

În zona Banatului, a Munteniei, a Olteniei, în Dobrogea, Sudul și Centrul Moldovei, în Transilvania și în zona de Munte, acolo unde s-au acumulat deja și așteptăm să se mai acumuleze, cantități de 20-25 de litri pe metru pătrat și izolat 30-35 de litri pe metru pătrat.

Citește și: Atenționare ANM: "Vor fi averse torențiale, vânt, grindină și vijelii"

La această oră sunt valabile și două atenționări de tip nowcasting de cod portocaliu pentru Vestul și Sud Vestul teritoriului, acolo unde ne așteptăm la cantități de 35, 40 de litri pe metru pătrat.

Nici în zilele următoare nu scăpăm de astfel de fenomene. Mâine după amiază și seara ne așteptăm la instabilitate atmosferică în jumătatea de Sud a țării, iar la începutul săptămânii viitoare, astfel de fenomene să se semnaleze tot în regiunile Sudice și cele Vestice", a spus în direct la Antena 3 CNN, Iris Răducanu, meteorolog de serviciu ANM.

×
Subiecte în articol: ANM atentionare anm
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close