Antena 3 CNN Meteo Atenționare meteo imediată Cod Roșu de ploi și vijelii, în mai multe localități! Mesaj Ro-Alert, primit de locuitori: "Luați măsuri de autoprotecție"

Atenționare meteo imediată Cod Roșu de ploi și vijelii, în mai multe localități! Mesaj Ro-Alert, primit de locuitori: "Luați măsuri de autoprotecție"

Agenția Națională de Meteorologie a emis în urmă cu scurt timp o avertizare meteo imediată, cod roșu de ploi în mai multe localități din țară.

de Ioana Mircea    |    18 Noi 2023   •   20:34

Update 20.58 Codul Roșu de vânt puternic în mai multe localități de pe litoral. Vântul suflă la rafală și cu peste 100 km/h. Un nou mesaj Ro-Alert

ANM a mai emis un Cod Roșu pentru localitățile de pe litoral, de data aceasta de vânt puternic, valabil de la ora 21.00, până în această noapte la ora 01.00, ân localitățile Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești, Mangalia.

Codul roșu este valabil și zona de litoral a județului Tulcea, respectiv zona localităților: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe.

Se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 100 km/h.

"Avertiare meteo. Internsificări puternice ale vântului, care vor depăși la rafală 100km?h. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție", este mesajul Ro-Alert, trimis de autorități

Știrea inițială

Mai multe localități din România se află sub incidență de cod roșu de precipitații. ANM a anunțat în urmă cu scurt timp o avertizare meteo imediată ce a intrat în vigoare din această seară, de la ora 20.15, care va fi valabilă până la ora 23.00.

Sub incidența codului roșu se află mai multe localități din județul Constanța, respectiv Constanța, Năvodari, Ovidiu, Lumina, Corbu.

Se vor semnala cantitățile de apă care vor depăși 30…50 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantități de peste 50 l/mp.

Citește și: Alertă meteo ANM cod portocaliu de vânt puternic. Lista județelor afectate

Oamenii din zonă au primit deja mesaj Ro-Alert. "Avertizarea meteo de averse care vor acumula 30-50l/mp. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție! Perioada de manifestare:18.11.2023, 20.15-23.00", se arată în mesajul Ro-Alert.

 

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close