Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo de ceață, emisă de ANM pentru 20 de județe. Vizibilitate redusă pe A2, A3 și mai multe drumuri din sud-estul țării

Avertizare meteo de ceață, emisă de ANM pentru 20 de județe. Vizibilitate redusă pe A2, A3 și mai multe drumuri din sud-estul țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineață, avertizări cod galben de ceață și vizibilitate redusă pentru 20 de județe din țară.

Avertizare meteo de ceață, emisă de ANM pentru 20 de județe. Vizibilitate redusă pe A2, A3 și mai multe drumuri din sud-estul țării
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    22 Dec 2022   •   08:09

Potrivit ANM, județele Brăila, Buzău, Giurgiu, Dâmbovița, Teleorman, Ialomița, Călărași, Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj, Constanța și Tulcea sunt sub cod galben de ceață până la ora 10.00.

De asemenea, județele Bacău, Suceava, Galați, Neamț, Vrancea, Iași și Vaslui sunt sub avertizare cod galben de ceață până la ora 9.00.

În aceste județe se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Vizibilitate redusă pe A2, A3 și mai multe șosele din sud-estul țării, din cauza ceții

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața afectează vizibilitatea în trafic sub 100-150 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București-Ploiești.

De asemenea ceața a redus vizibilitatea sub 100-150 de metri și pe A2 București-Constanța, între km. 74 și 170.

Este ceață și se recomdă reducerea vitezei și pe mai multe artere rutiere de pe raza județelor Constanța, Dolj, Olt și Tulcea. Aici vizibilitatea în trafic este redusă sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Polițiștii rutieri recomandă reducerea vitezei, mărirea distanţei între vehicule, folosirea corespunzătoare a luminilor și evitarea opririi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close