Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM. Ploi de până la 40 de l/mp şi chiar ninsori, în următoarele 48 de ore

Avertizare meteo ANM. Ploi de până la 40 de l/mp şi chiar ninsori, în următoarele 48 de ore

Avertizare meteo ANM de ploi puternice în toate regiunile ţării. Meteorologii anunţă precipitaţii chiar şi de până la 40 de l/mp în următoarele 48 de ore.

de Georgiana Adam    |    13 Mar 2024   •   10:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o avertizare meteo valabilă de astăzi, 13 martie 2024, începând cu ora 10.00 până vineri, 15 martie 2024, la ora 10.00.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat vor fi precipitaţii în toate regiunile şi se vor acumula cantităţi de apă în general de 10-15 l/mp. În zona Carpaţilor Meridionali, în Transilvania şi Muntenia, local precipitaţiile vor fi moderate şi se vor acumula 25-30 l/mp şi izolat peste 40 l/mp.

"Vor fi ploi, iar în zona montană, în special la altitudini de peste 1.200 de metri, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. În jumătatea de nord a Moldovei şi estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte", se arată în avertizarea meteo de la ANM.

Un nou ciclon aduce în România ploi abundente, lapoviță și chiar ninsori. Potrivit ANM, după maxime de 20°C, sunt zone din țară în care temperaturile nu vor depăși 2°C

"Sfârșitul de săptămână va aduce temperaturi în creștere. Vorbim de 10-17°C comparativ cu ceea ce vom înregistra în aceste zile, așa cum menționăm cel mult 14-15°C și în Capitală. Dacă în aceste zile contăm pe ploi la nivel local și aici putem să consemnăm valori de cinci-10l/m² temperaturile nu vor depăși la nivelul maximelor 12-14°C cu minime dimineața cel mult de 3-4-5 grade Celsius.

De sâmbătă și în Capitală contăm deja pe 15°C și chiar și la nivelul minimelor, valorile de temperaturi vor fi în creștere și vor depăși cu siguranță cele cinci-6° pe care le vom consemna în acest interval", a declarat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo 11-25 martie 2024, pe regiuni

În Banat, în primele zile din interval, valorile termice maxime vor fi în scădere de la medii regionale de 16 grade, până spre 12 grade. Ulterior, până la finalul săptămânii, valorile diurne vor fi în creștere până la medii de 17...18 grade. În a doua jumătate a intervalului, variațiile termice nu vor fi semnificative, iar media maximelor se va situa în general în jurul a 16 grade. Valorile termice nocturne vor fi în scădere de la medii de 8 grade, spre 3...4 grade la finalul primei săptămâni, iar în a doua parte a intervalului vor fi doar ușoare variații, iar media se va menține în jurul a 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 11-15 martie și după data de 19 martie.

În Crişana, până spre mijlocul primei săptămâni, valorile termice maxime vor fi în scădere de la medii de 17...18 grade, până spre 12 grade. Ulterior, până la finalul primei săptămâni, valorile diurne vor fi în creștere până la medii de 16...17 grade. În a doua jumătate a intervalului, vor mai fi variații termice ușoare, dar media maximelor va fi în general în jurul a 15 grade. Valorile termice nocturne vor fi în scădere de la medii de 7...8 grade la începutul intervalului, spre 3...4 grade la finalul primei săptămâni, iar în a doua parte a intervalului vor fi doar ușoare variații, iar media se va menține în general în jurul a 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată mai ales în intervalul 11-14 martie și după data de 17 martie.

În Transilvania, până la mijlocul primei săptămâni, valorile termice maxime vor fi în scădere de la medii de 16 grade, până spre 10...11 grade. Până la finalul săptămânii, valorile diurne vor fi în creștere spre medii de 15...16 grade. În a doua jumătate a intervalului, vor mai fi variații termice nesemnificative, dar media maximelor se va situa în general în jurul a 14 grade. Valorile termice nocturne vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, iar media regională a acestora va oscila între 2 și 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 11-15 martie și după data de 19 martie.

În Maramureş, până în data de 13 martie, valorile termice maxime vor fi în scădere de la medii de 16 grade, spre 12 grade. Ulterior, până la finalul primei săptămâni, valorile diurne vor fi în creștere până la medii de 15 grade. În a doua jumătate a intervalului, vor mai fi variații termice ușoare, iar media maximelor va fi de 13...15 grade. Valorile termice nocturne vor fi în scădere de la medii de 7 grade la începutul intervalului, spre 3 grade la finalul primei săptămâni. În a doua parte a intervalului vor fi doar ușoare variații, iar media va oscila între 2 și 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată mai ales în intervalul 11-14 martie și după data de 17 martie.

În Moldova, până la mijlocul primei săptămâni, variațiile termice diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora va fi de 8...9 grade. În intervalul 14-18 martie valorile termice maxime vor fi în creștere spre medii de 16...17 grade, iar apoi vor avea tendința de scădere până la 13...14 grade. Valorile termice nocturne vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului de anticipație, iar media regională a acestora va oscila între 2 și 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 11-14 martie și după data de 19 martie.

În Dobrogea, valorile termice nu vor avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză. Media maximelor va oscila între 10 și 15 grade, cu o creștere a valorilor între 14 și 18 martie, iar cea a minimelor va fi de 4...6 grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datei de 15 martie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 11-15 martie și după data de 20 martie.

În Muntenia, până la mijlocul primei săptămâni, valorile termice maxime vor fi în scădere ușoară de la medii de 15...16 grade, până spre 12 grade. Până la finalul săptămânii, valorile diurne vor fi în creștere spre medii de 18...19 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea din nou tendința de scădere ușoară până la medii de 15...16 grade. Valorile termice nocturne vor avea variații nesemnificative pe tot parcursul intervalului, iar media regională a acestora va oscila între 3 și 6 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 11-15 martie și după data de 20 martie.

În Oltenia, valorile termice nu vor avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni de prognoză. Media maximelor va oscila între 14 și 18 grade, iar creșterea valorilor se va realiza spre finalul primei săptămâni. Media temperaturilor nocturne va fi în general de 4...6 grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datei de 16 martie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 11-15 martie și după data de 20 martie.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close