Antena 3 CNN Meteo Un nou ciclon loveşte România | Şefa ANM anunţă zonele vizate de ploi, lapoviţă, ninsori şi vânt puternic

Un nou ciclon loveşte România | Şefa ANM anunţă zonele vizate de ploi, lapoviţă, ninsori şi vânt puternic

Un nou ciclon aduce în România ploi abundente, lapoviță și chiar ninsori. Potrivit ANM, după maxime de 20°C, sunt zone din țară în care temperaturile nu vor depăși 2°C. Prognoza meteo actualizată.

Un nou ciclon loveşte România | Şefa ANM anunţă zonele vizate de ploi, lapoviţă, ninsori şi vânt puternic
Sursa foto: Antena 3 CNN | GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   17:54

Elena Mateescu, directorul general ANM,  explicat la Antena 3 CNN cum va evolua vremea în perioada următoare. 

"Într-adevăr, pentru următoarele zile contăm pe o vreme în general închisă, cu ploi. Dacă astăzi, în mod special în Transilvania, în Maramureș, Moldova și Dobrogea vorbim de cantități însemnate, la nivel local 10-15, posibil 20l/m² la munte, în special în zona Carpaților Orientali, la altitudini mai mari de 1.500m lapoviță și ninsoare.

Contăm pe un ecart care nu va putea depăși 14-15°C cum de altfel consemnăm și la această oră, în special valori de 15°C în cea mai mare parte a Banatului și a Crișanei, doar local în partea de sud-vest și sud-est a țării, deci 14-15° în timp ce în Moldova valorile de temperaturi nu depășesc șapte 8°C și în continuare, în zona montană înaltă vorbim de temperaturi sub 0°C cel mai frig la această oră fiind la vârful Omul cu -4°C vorbim de ploi în următoarele zile.

Dar sfârșitul de săptămână va aduce temperaturi în creștere. Vorbim de 10-17°C comparativ cu ceea ce vom înregistra în aceste zile, așa cum menționăm cel mult 14-15°C și în Capitală. Dacă în aceste zile contăm pe ploi la nivel local și aici putem să consemnăm valori de cinci-10l/m² temperaturile nu vor depăși la nivelul maximelor 12-14°C cu minime dimineața cel mult de 3-4-5 grade Celsius.

De sâmbătă și în Capitală contăm deja pe 15°C și chiar și la nivelul minimelor, valorile de temperaturi vor fi în creștere și vor depăși cu siguranță cele cinci-6° pe care le vom consemna în acest interval", a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close