Antena 3 CNN Meteo Avertizare nowcasting: Cod roşu de vreme extremă în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa

Avertizare nowcasting: Cod roşu de vreme extremă în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare cod roșu de vijelii, grindină și ploi torențiale, valabilă în localități din județele Ilfov, Prahova și Dâmbovița.

Avertizare nowcasting: Cod roşu de vreme extremă în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa
Sursa foto: Antena 3 - Claudia Popovici
de Claudia Popovici    |    13 Iun 2021   •   18:51

Alina Şerban, meteorolog ANM, a anunţat ce fenomene meteo sunt cuprinse în acesta avertizare de cod roşu.

Dezvoltare noroasă cu extindere mare pe verticală în jumătatea de sud a județului Dâmbovița, în sud-vestul județului Prahova în vestul și nordul județului Ilfov, acolo unde sunt așteptate intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 80-90 de km/oră.

Potrivit ANM, codul roșu se manifestă localitățile Poienarii Burchii, Șirna din județul Prahova, în Buftea, județul Ilfov și în localitățile Cornești, Răcari, Crevedia, Cojasca, Ciocănești, Tărtășești, Finta, Conțești, Niculești, Butimanu, Cornățelu, Bilciurești din județul Dâmbovița.

Ce probabil vor determina chiar și vijelie puternică, grindină de medie și foarte probabil de mari dimensiuni, descărcări electrice, averse torențiale care pot depăși 35-40 de l/mp.

Această celulă se deplasează către partea de sud a teritoriului. Ne așteptăm, în următorul interval de timp, să abordeze și zonă a Capitalei. Este foarte probabil să avem și aici intensificări puternice ale vântului grindină şi descărcări electrice.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close