Antena 3 CNN Meteo Noi avertizări meteo ANM. Harta zonelor afectate de fenomene meteo extreme

Noi avertizări meteo ANM. Harta zonelor afectate de fenomene meteo extreme

Noi avertizări meteo emise de ANM pentru următoarele 24 de ore. Meteorologii au publicat şi harta zonelor afectate de fenomenele meteo extreme.

de Alin Tarnovschi    |    25 Noi 2023   •   10:20

Prima avertizare meteo emisă de ANM este una de tip cod galben de intensificări ale vântului, viscol ş precipitaţii însemnate cantitativ, ce este valabilă în intervalul 25 noiembrie, ora 10.00 - 26 noiembrie, ora 18.00.

În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova precum și în sudul și estul Transilvaniei vor fi precipitații, sub formă de ninsoare la munte, iar în restul zonelor va ploua, apoi treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor fi de 25-35 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60-75 km/h, vor fi intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

A doua avertizare meteo ANM este una de tip cod portocaliu de precipitaţii abundente şi este valabilă în intervalul 25 noiembrie, ora 10.00 - 26 noiembrie, ora 18.00.

"În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța vor fi precipitații abundente, se vor acumula 50-60 l/mp și izolat 70 l/mp", au arătat meteorologii.

A treia avertizare meteo ANM este tot de tip cod portocaliu de viscol şi este valabilă între 26 noiembrie, ora 02.00 - 26 noiembrie, ora 16.00.

"În intervalul menționat în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale în general de 85...90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90...110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m", se arată în avertizarea meteo ANM.

Noi avertizări meteo ANM. Harta zonelor afectate de fenomene meteo extreme

Prognoza meteo specială pentru Bucureşti. Cum va fi vremea în Capitală

Potrivit ANM, în intervalul 25 noiembrie, ora 10.00 - 26 noiembrie, ora 08.00, în Bucureşti, vremea se va răci accentuat. Cerul va fi acoperit și pe tot parcursul intervalului vor fi precipitații, sub formă de ploaie, iar noaptea lapoviță și ninsoare. Se vor acumula cantități de apă însemnate, de 30-40 l/mp.

Pe parcursul nopții se va depune strat de zăpadă, neuniform, de 5-10 cm. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului (cu rafale în general de 40-50 km/h).

Temperatura maximă va fi de 6-7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

În intervalul 26 noiembrie, ora 08.00 - 26 noiembrie, ora 18.00, în Bucureşti, vremea va fi mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45-50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5-6 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în perioada 27 noiembrie - 25 decembrie 2023

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 noiembrie - 4 decembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea nordică a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice, sud-estice și la munte. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 4 - 11 decembrie 2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. 

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 - 18 decembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 - 25 decembrie 2023

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close