Antena 3 CNN Meteo Ninsori, vânt puternic, ploi torenţiale și viscol în țară, în acest weekend. Şi în București vor cădea primii fulgi de nea

Ninsori, vânt puternic, ploi torenţiale și viscol în țară, în acest weekend. Şi în București vor cădea primii fulgi de nea

Prognoza meteo. Ploile se transformă în lapoviță și ninsoare, avertizează meteorologii! Două alerte meteo au rămas în vigoare pentru sfârșitul săptămânii.

de Silvia Preda    |    25 Noi 2023   •   08:40

Până duminică, ora 18:00, aria precipitațiilor se extinde și cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25-30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40-50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60-75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Cod portocaliu de viscol şi vânt puternic

Alerta cod portocaliu va intră în vigoare duminică la ora 2:00 și va rămâne valabilă până la ora 16:00.

În județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75-85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Se circulă în condiții de iarnă în zona montană a județelor Caraș-Severin și Gorj

Sâmbătă dimineața, în zona montană a județelor Caraș-Severin și Gorj se circulă în condiții de iarnă, iar în mai multe județe din țară plouă.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed, pe raza județelor Argeș, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, dar și în București.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, în condițiile unor precipitații sub formă de ploaie, vizibilitatea fiind bună.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu multă atenție, asigurându-se foarte bine înainte de fiecare manevră pe care o efectuează, să mărească distanța de siguranță între autovehicule, să evite depășirile riscante și să adapteze viteza la condițiile de trafic, adoptând o conduită preventivă pe tot parcursul traseului.

Vremea în Bucureşti

ANM arată, în prognoza specială pentru București, că de sâmbătă vremea se răcește, cerul va avea înnorări, va ploua, iar noaptea vor fi lapoviță și ninsoare.

De vineri dimineață și până sâmbătă dimineață, vremea se va încălzi față de ziua precedentă și va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Temperatura maximă va fi de 14...15 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade. Cerul va fi variabil la începutul zilei, apoi se va înnora treptat, iar din orele serii temporar va ploua - moderat cantitativ (se vor acumula până la 10...15 l/mp). Vântul va sufla moderat ziua cu viteze de 35...45 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Apoi, începând de sâmbătă dimineață și până duminică dimineață, vremea se va răci accentuat. Cerul va fi acoperit și pe tot parcursul intervalului vor fi precipitații, sub formă de ploaie, iar noaptea și lapoviță și ninsoare. Se vor acumula cantități de apă însemnate, ce vor depăși 20...25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului (cu rafale în general de 45...50 km/h). Temperatura maximă va fi de 6...7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Duminică, vremea va fi mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în perioada 27 noiembrie - 25 decembrie 2023

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 noiembrie - 4 decembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea nordică a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice, sud-estice și la munte. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 4 - 11 decembrie 2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. 

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 - 18 decembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 - 25 decembrie 2023

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close