Antena 3 CNN Meteo Ciclon mediteranean peste România. Anunţ de ultimă oră al meteorologilor: Cum va fi vremea la noi în ţară

Ciclon mediteranean peste România. Anunţ de ultimă oră al meteorologilor: Cum va fi vremea la noi în ţară

Ciclonul din Mediterană care a lovit Europa ajunge şi în România. Meteorologii anunţă ploi abundente, dar şi temperaturi de până la 28 de grade.

Ciclon mediteranean peste România. Anunţ de ultimă oră al meteorologilor: Cum va fi vremea la noi în ţară
de Georgiana Adam    |    15 Mai 2023   •   10:53

Astfel că, după câteva zile calde cu maxime de până la 28 de grade, vremea se va răci din nou începând de joi.

Cald şi frumos luni, vreme de plimbare și la malul mării, unde vor fi 17-18 grade. Nu plouă în sud-estul țării și temperaturile sunt destul de ridicate, potrivite pentru această perioadă a anului, cu maxime între 18 și 25 de grade.

Vor fi ploi astăzi, Banat, Crișana, zona Maramureșului și partea de vest a Olteniei, cu vreme instabilă, averse, descărcări electrice, intensificări de vânt și rafale de până la 60-65 km/h.

În zona montană, în zona Carpaților Meridionali, rafalele de vânt vor fi mai puternice de atât şi se vor apropia de 70-80 km/h.

Citeşte şi: Prognoza meteo Accuweather pentru mai 2023, actualizată: vremea se schimbă. Când scăpăm de frig

Maximele de astăzi sunt de 23 de grade la Iași, 18 la Constanța, rămâne o vreme ceva mai răcoroasă în Delta Dunării și la malul mării, 21 de grade la Drobeta și Sibiu. 

Aceeași temperatură astăzi și la Brașov, iar la Craiova, valoarea maximă va fi de 22 de grade, cu condiții de ploaie în zona Olteniei.

În Capitală, un cer variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, dar nu va ploua. Temperatura va fi de 24 de grade astăzi.

Marţi va fi mai cald atât, temperaturile se apropie de 27-28 de grade, apoi de joi încolo, mai scad puțin.

Va fi foarte cald 26 de grade la Sibiu, Brașov. În Capitală, maxima de 25, la Timișoara și Drobeta se mai încălzește, în centrul și sud-vestul țării, iar temperaturile rămân destul de bune și prin jumătatea estică. 

Miercuri, la amiază, vor fi 21 de grade și vom avea nevoie și de umbrele, pentru că după-amiază și spre seară sunt anunțate averse în București.

Şi pe parcursul zilei de joi, deși temperatura va crește din nouă spre 24 de grade maxima, vom avea nevoie, de asemenea, de umbrele.

La malul mării, soare și temperaturi ceva mai scăzute decât în restul zonelor țării, cam 17-18 grade.

La munte, 13 grade astăzi la Sinaia, 16 la Predeal și cam 11-12 cel mult în zona Ceahlăului şi la Rânca.

Vin aceste temperaturi ridicate, dar pe fondul lor, vremea instabilă va determina averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, ca într-o zi de vară. Şi cantitățile de apă anunțată de meteorologi vor fi, de asemenea, ceva mai însemnate în aceste zone.

Ce înseamnă ciclonul din Mediterană

Ciclon în Mediterană - ploi abundente, risc de inundații și vânt puternic

Cod roșu de ploi, furtuni și inundații în Italia (Sicilia)

Cod roșu de vânt în Croația, rafale de peste 120-130 km/h

Cod portocaliu de ploi, furtuni, inundații în Italia, Croația, Serbia, sudul Germaniei 

Cod galben de ploi și vijelii în Franța, Elveția, Ungaria, Slovacia, Polonia.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close