Antena 3 CNN Meteo Ciclon periculos deasupra României | După ploi și vijelii, vine canicula. Climatolog, prognoza meteo actualizată

Ciclon periculos deasupra României | După ploi și vijelii, vine canicula. Climatolog, prognoza meteo actualizată

Potrivit meteorologilor, ciclonul mediteranean care a lovit Europa mută furtunile de la vest la est, începând din acest weekend. Climatologul Roxana Bojariu a oferit, în exclusivitate, prognoza meteo actualizată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2023   •   13:51

Începând cu săptămâna viitoare, temperaturile vor crește treptat, aducând cu sine valuri de căldură, potrivit meteorologilor.

"Vom avea temperaturi din ce în ce mai ridicate începând cu săptămâna următoare, dar nu vom scăpa de ploi imediat, în următoarele zile, dar evident că mersul spre luna lui cuptor, climatic vorbind, înseamnă și aceste valuri de caldură.

Estimările pe termen lung nu sunt foarte precise, nu există aceeași riguare și precizie ca în cazul prognozei de la o zi la alta.

Nu doar în România, ci în toată lumea se fac cercetări, care sunt în curs de analiză. Se poate spune că la nivelul Europei există o probabilitate mai mare de a avea temperaturi mai ridicate, însă și precipitații în zona mediteraneană.

Citește șiAvertismentul meteorologilor ANM: Fenomenele extreme continuă în județele distruse de inundații | ”Spre seară, fenomenele vor deveni mai intense”

Detaliile pot fi diferite în fiecare loc, în funcție de factorii locali, inclusiv în România, unde avem mulți factori locali care nuanțează procesele de la scară mare.

În continuare vom avea ploi, chiar dacă temperaturile cresc, iar, din păcate, acest lucru înseamnă și o creștere a disconfortului termic, pentru că, umezeala din aer, împreună cu temperaturi din ce în ce mai ridicate înseamna o posibilitate mult mai redusă de a ne adapta la stresul termic", a declarat Roxana Bojariu, climatolog, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close