Antena 3 CNN Meteo Avertismentul meteorologilor ANM: Fenomenele extreme continuă în județele distruse de inundații | ”Spre seară, fenomenele vor deveni mai intense”

Avertismentul meteorologilor ANM: Fenomenele extreme continuă în județele distruse de inundații | ”Spre seară, fenomenele vor deveni mai intense”

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat mesajele ce vizează fenomene specifice stabilității atmosferice și cantități importante de apă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2023   •   11:21

"A rămas în vigoare un mesaj de atenționare meteorologică de cod galben pentru partea de sud-vest, de centru, de nord-vest a teritoriului.

În locurile unde, în această după-amiază, dar și pe parcursul nopții vom avea averse torențiale, descărcări electrice și pe arii mai restrânse vijelii și căderi de grindină, pentru că, în mod deosebit, ne interesează cantitățile de apă, mai ales pentru partea de sud-vest a teritoriului, acolo unde, zona este foarte sensibilă, unde sunt râuri cu probleme, râuri care s-au revărsat, pentru că acolo, pe lângă ce s-a întâmplat pe parcursul zilei de ieri, și anume, averse torențiale și cantități de peste 50, 60 litri, pe metru pătrat, în intervale foarte scurte de timp.

Astăzi va continua să plouă în zona Olteniei, în zona montană aferentă. Partea bună a lucrurilor este că va ploua mai puțin însemnat cantitativ.

În această după-amiază și spre seară, fenomenele vor deveni mai intense, de data aceasta, în partea de nord-vest a teritoriului, respectiv în zona Carpaților Orientali", a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM.

Citește și: Raed Arafat, după ce inundațiile au făcut prăpăd în mai multe județe: ”Avem intervenții în desfășurare”

×
Subiecte în articol: meteo Cod galben de inundaţii ANM
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close