Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de zăpadă şi vânt puternic, în duminica alegerilor. Vezi prognoza meteo

Cod galben de zăpadă şi vânt puternic, în duminica alegerilor. Vezi prognoza meteo

Cod galben de zăpadă şi vânt puternic, în duminica alegerilor. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    07 Dec 2012   •   15:11
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va emite vineri după-amiază o atenţionare cod galben de precipitaţii pentru intervalul sâmbătă ora 18.00 - duminică ora 21.00, a anunţat vineri directorul ANM, Ion Sandu.

El a spus că în zonele de sud-vest, vest, centru, nord, inclusiv în nordul Moldovei, vor cădea precipitaţii sub formă de zăpadă, iar în partea de sud-vest acestea vor fi asociate şi cu vânt. În restul ţării - în partea de sud, sud-est şi sudul Moldovei vor fi precipitaţii sub formă de ploaie.

Precipitaţiile pot ajunge la o cantitate de 25-30 de litri pe metru pătrat, a menţionat Sandu, la reuniunea comandamentului de iarnă, desfăşurată la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

"Judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Timiş, Arad şi Bihor şi zona de munte a judeţelor Dolj, Sibiu, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Suceava şi Neamţ - atenţie deosebită este posibilă să fie zăpadă asociată cu vânt", a spus Ion Sandu, potrivit Agerpres.

El a precizat că ANM ar putea prelungi duminică seara atenţionarea numai pentru partea de est a ţării.

ANM va face noi estimări ale vremii sâmbătă, dar prognoza de vineri indică faptul că duminică, între ora 8.00 şi 14.00 vor fi precipitaţii în toată ţara.


Prognoza meteo pentru următoarele zile


Vineri noapte (7/8 decembrie)
În ţară, vremea va fi rece, geroasă local în nord şi centru. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -13 şi -3 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni până în jur de -20 de grade. Cerul va fi temporar noros şi izolat va ninge slab în zona montană. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, mai scăzută decât în mod normal în prima decadă a lunii decembrie, se va situa în jurul valorii de -4 grade.


Sâmbătă (8 decembrie)

În ţară, vremea va fi rece, izolat geroasă în primele ore în nord şi centru. Înnorările se vor accentua treptat şi, mai ales în a doua parte a zilei şi în cursul nopţii, vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare în zona de munte, în Banat, Crişana, Maramureş şi în jumătatea de nord a Moldovei şi mixte în Transilvania şi în Oltenia. În zona montană şi în Banat cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50 l/mp. În restul teritoriului, pe arii restrânse vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în sudul şi sud-estul ţării, dar mai ales la munte şi în sudul Banatului, unde va viscoli temporar ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, mai scăzute în depresiuni, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferică va fi în scădere cu deosebire în regiunile vestice.

În Bucureşti, vremea se va menţine rece. Cerul se va înnora, iar noaptea vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. Vântul se va intensifica. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade. Presiunea atmosferică va fi în scădere.


Duminică (9 decembrie)

În ţară, vremea va fi în general închisă. În cursul zilei vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare în zona de munte, în Banat, Crişana, Maramureş şi în jumătatea de nord a Moldovei, mixte în Transilvania şi Oltenia şi sub formă de ploaie în rest. Noaptea, aria precipitaţiilor se va restrânge şi va ninge în Moldova, în Muntenia vor fi precipitaţii mixte, iar în Dobrogea vor predomina ploile. În zona montană şi în Moldova, cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp. Îndeosebi în prima parte a zilei vor mai fi intensificări ale vântului, cu precădere în Banat, Crişana şi la munte, unde va viscoli temporar ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 7 grade, mai ridicate în sud-est, iar cele minime, în general, între -6 şi 6 grade.Presiunea atmosferică va fi în creştere în regiunile vestice, iar în celelalte regiuni va continua să scadă.

În Bucureşti, vremea va fi închisă şi temporar vor fi precipitaţii sub formă de ploaie ziua şi mixte în cursul nopţii. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 5-6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Presiunea atmosferică va continua să scadă.


Luni (10 decembrie)
În ţară, vremea se va răci. În jumătatea de est a ţării cerul va fi mai mult noros şi, îndeosebi în cursul zilei, vor cădea precipitaţii pe arii relativ extinse. Precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie în Dobrogea, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare în Muntenia şi sudul Moldovei şi mai ales ninsori în rest. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare şi doar izolat va ninge slab. Vântul va avea unele intensificări în zona montană înaltă, iar în prima parte a intervalului şi în Moldova, sudul Olteniei, al Munteniei şi al Dobrogei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime, în general, între -10 şi 0 grade.

În Bucureşti, vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros, iar în cursul zilei temporar se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 2-3 grade, iar cea minimă de -4 spre -2 grade.

Pentru mai multe informaţii despre starea vremii, accesaţi meteoplus.ro.













 

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close