Antena 3 CNN Meteo Vin puhoaiele: Avertizare de inundații pe mai multe râuri din ţară

Vin puhoaiele: Avertizare de inundații pe mai multe râuri din ţară

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare cod galben de inundaţii, valabilă până joi seara în patru bazine hidrografice din ţară.

Vin puhoaiele: Avertizare de inundații pe mai multe râuri din ţară
Sursa foto: ISU Dâmboviţa
de Silvia Preda    |    05 Ian 2023   •   20:06

E cod galben de inundații valabil pe râuri din județele Maramureș și Satu Mare.

Sunt vizate râuri din bazinele hidrografice: Vişeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior și Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, din județele Maramureș și Satu Mare.

Citeşte şiAlertă meteo. Vremea se schimbă radical după cel mai călduros început de an

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Vişeu – afluenti bazin mijlociu şi inferior, Tur – bazin superior, Lăpuş – afluenţi bazin mijlociu şi inferior.

Cod galben de inundații în Maramureș și Satu Mare

În aceste zone, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Avertizarea este în vigoare joi până la ora 23:00.

Vezi şi: Ciclon polar peste Europa: Avertizări meteo Cod roșu de ger și vijelii, în mai multe țări | Se răcește vremea și în România

×
Subiecte în articol: inundatii cod galben Maramureș Satu Mare
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close