Antena 3 CNN Meteo Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe. Elena Mateescu, prognoza meteo ANM actualizată

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe. Elena Mateescu, prognoza meteo ANM actualizată

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe. Pe parcursul acestei săptămâni vremea se va menține instabilă. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2023   •   23:21

Țara noastră se află din nou sub coduri de ploi, vijelii cu grindină și inundații.

"În țara noastră, fenomenele meteorologice extreme vor fi de interes și în următoarea perioadă astfel încât până la jumătatea primei luni din vara 2023 să contăm pe aceste tipuri de fenomene la nivel local, cu precădere în această săptămână în partea de vest, nord-vest, centrul țării, dar și zona de munte.

Și în următoarele zile vom conta pe cantități de precipitații la nivel local care pot depăși 25 de litri pe metrul pătrat.

Vorbim și de intensificări ale vântului, mai ales în zona Carpaților Meridionali cu viteze de 55-65 km/h.

Citește și: Imagini apocaliptice cu inundaţiile din România | O femeie a fost luată de viituri | Harta zonelor afectate

Este o ultimă lună de vară, cu fenomene din ce în ce mai frecvente și mai intense, așa cum anticipam.

Anul 2023 nu va face excepție de la evoluția vremii prin care aceste tipuri de fenomene au devenit și sunt deja o certitudine din punctul de vedere al intensității și al frecvenței", a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

Elena Mateescu a mai anunțat că vineri s-a finalizat Congresul Mondial de Meteorologie, început în 22 mai, iar România a câștigat președinția pentru perioada 2023-2025.

Este pentru prima dată când țara noastră ocupă o poziție atât de onorantă, dar este pe atât de responsabilă în ceea ce privește coordonarea serviciilor meteorologice. 

 

×
Subiecte în articol: meteo cod galben ploi elena meteescu
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close