Antena 3 CNN Meteo Alertă hidrologică! E cod portocaliu de inundaţii în România. Zonele vizate

Alertă hidrologică! E cod portocaliu de inundaţii în România. Zonele vizate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din patru judeţe şi atenţionări Cod Galben pentru râuri din 16 judeţe.

Alertă hidrologică! E cod portocaliu de inundaţii în România. Zonele vizate
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    12 Feb 2024   •   16:40

Astfel, de marţi, ora 6:00, până miercuri, la ora 9:00, se instituie Cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice Someşul Mare - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Târlung - afluent al Râului Negru (judeţele Braşov şi Covasna), Olt - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Podu Olt - amonte S.H. Sebeş Olt (judeţele Braşov şi Sibiu).

Totodată, de luni, ora 14:00, până miercuri la ora 16:00, se instituie Cod galben pe râul Tur - pe sector aval acumularea Călineşti Oaş (sector îndiguit, judeţul Satu Mare).

O atenţionare asemănătoare va fi valabilă de luni, ora 18:00, până miercuri, la ora 16:00, pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Mureş - bazin amonte S.H. Glodeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Glodeni - amonte confluenţă cu râul Arieş (judeţele Harghita, Mureş şi Bistriţa Năsăud), Târnava Mică - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Harghita, Mureş şi Alba), Târnava Mare - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu şi Alba), Bega - bazin amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget - amonte S.H. Chizatău (judeţul Timiş), Timiş - bazin amonte S.H. Sadova şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadova - amonte S.H. Lugoj, Pogăniş - bazin amonte Ac. Cadar Duboz, Bârzava - bazin amonte S.H. Gătaia (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Caraş - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Nera - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Caraş Severin), Olt - bazin amonte S.H. Micfalău şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Micfalău - amonte confluenţă cu râul Lotru (judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu şi Vâlcea), Argeş - bazin superior, Dâmboviţa - bazin superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), Ialomiţa - bazin amonte Ac. Pucioasa (judeţul Dâmboviţa), Suceava - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Suceava), Moldova - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Suceava şi Neamţ), Bistriţa - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău).

Prognoza meteo ANM pentru 12-25 februarie 2024. Vremea se răceşte în toată ţara

ANM a anunţat prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, respectiv perioada 12-25 februarie.

Temperaturile în următoarele două săptămâni vor fi cele obișnuite pentru sfârșitul iernii, spun meteorologii.

Temporar vor fi precipitații, potrivit prognozei pe regiuni transmise de meteorologi pentru perioada 12-25 februarie.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Banat

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 și 11 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -1 grad în jurul datei de 14 februarie. 

Ulterior acestei date, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade. Temporar vor fi precipitații în 12 și 13 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Crișana

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 și 10 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -2 grade în jurul datei de 14 februarie. 

Ulterior acestei date, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade, cu posibile valori mai ridicate spre finalul intervalului de anticipație. Temporar vor fi precipitații în 12 și 13 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Transilvania

În prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă față de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14 grade. Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 2 și 5 grade. 

După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -5 și -2 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datei de 21 februarie.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Maramureș

În prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă față de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14...15 grade. Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde și în această regiune, cu valori minime de 4...6 grade. 

După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -4 și 0 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar izolat sunt posibile și cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datelor de 21 și 25 februarie.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Moldova

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel după ce în prima zi din interval, la nivelul regiunii vor fi maxime de 15...17 grade, se va ajunge la 2...4 grade în perioada 15 – 17 februarie, valori termice apropiate de mediile multianuale. Din 18 februarie, vor fi mici variații de la o zi la alta, astfel că până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză maximele se vor situa în general între 5 și 7 grade. 

Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în intervalul 12 - 14 februarie și vor fi cuprinse între 2 și 6 grade, apoi vor deveni preponderent negative, cele mai scăzute valori, în jurul a -4 grade, fiind posibile în jurul datei de 17 februarie. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se pot acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Dobrogea

În primele două zile vremea va fi deosebit de caldă pentru luna februarie, cu o medie a temperaturilor maxime de 14...16 grade. Ulterior se va răci treptat și se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 3...5 grade în perioada 16 – 18 februarie. Din 19 februarie, se estimează o creștere a temperaturilor maxime, spre valori medii de 7...8 grade, posibil până spre 10...12 grade la finalul intervalului. 

Evoluția va fi comparabilă și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 6...7 grade în prima noapte, până la -2...0 grade în perioada 17 – 19 februarie, apoi o creștere ușoară până la 2...4 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Muntenia

În prima zi a intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 15 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, însă în următoarele zile (până pe 18 februarie), tendința va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 6...8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi ușor mai ridicate, spre o medie a valorilor maxime ce ar putea atinge 10...11 grade. 

Evoluția va fi comparabilă și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 4...5 grade în primele două nopți, până la -3...-1 grad în perioada 17 – 20 februarie, apoi o creștere ușoară până la 1...2 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 pentru Oltenia

În prima zi a intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 14 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, însă în următoarele zile (până pe 18 februarie), tendința va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 7...8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi ușor mai ridicate, spre o medie a valorilor maxime ce ar putea atinge 10...11 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 3 și 5 grade. 

După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -2 și 1 grad. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar izolat în zona de deal se pot acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo 12-25 februarie 2024 la munte

În prima zi din interval, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 4 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor situa în general între -2 și 2 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 0 grade în prima noapte, până la -8 grade în jurul datei de 15 februarie. Ulterior acestei date, medie estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de -6 grade. 

Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză.

×
Subiecte în articol: inundatii cod cod porotcaliu cod galben
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close