Antena 3 CNN Meteo Cod roșu de vreme severă: trei județe, lovite de vijelii. Prognoza meteo pentru 19-20 iulie 2021

Cod roșu de vreme severă: trei județe, lovite de vijelii. Prognoza meteo pentru 19-20 iulie 2021

Meteorologii au emis luni încă o avertizare Cod roșu de furtuni, valabilă în mai multe localități din județul Cluj.

Cod roșu de vreme severă: trei județe, lovite de vijelii. Prognoza meteo pentru 19-20 iulie 2021
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    19 Iul 2021   •   15:48

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sunt vizate de fenomenele meteo localitățile Aghireșu, Gârbău, Sânpaul din județul Cluj.

În aceste zone se vor semnala vijelie puternică, grindină de dimensiuni medii și mari, averse torenţiale care vor depăşi 40 l/mp și frecvente descărcări electrice.

Avertizarea este în vigoare până la ora 16.00.

Cod roșu de vreme severă: două județe, lovite de vijelii

O localitate din județul Suceava și zona de munte a Maramureșului se află sub avertizare meteo nowcasting Cod roșu de furtuni, informează, luni, ANM.

Astfel, până la ora 13.20, sunt anunțate fenomene meteo precum ploi abundente, vijelii și grindină, potrivit meteorologilor.

În localitatea Cârlibaba din județul Suceava și în zona de munte a Maramureșului se vor semnala averse torențiale ce vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului.

Alte zone ale județelor Maramureș și Suceava sunt vizate de un Cod portocaliu de averse torenţiale care vor depăşi 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului.

Cod portocaliu de vreme rea în jumătate de ţară

Un cod portocaliu de vreme rea în jumătate din judeţele ţării a fost emis luni dimineaţă, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Avertizarea meteo este valabilă în perioada 19 iulie, ora 14:00 – 20 iulie, ora 10:00.

Meteorologii spun că vor fi probleme meteo în cam toate regiunile ţării.

Fenomenele meteo vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente.

Prognoza meteo 19-20 iulie 2021

În această perioadă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic, în Bucureşti.

În cursul nopții de luni spre marți, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi în creștere.

Temperaturile maxime vor fi de 34 - 36 de grade, iar cele minime de 19 - 22 de grade.

Marți, între orele 9.00 - 20.00, instabilitatea atmosferică se va accentua, iar mai ales în a doua parte a zilei vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Se pot înregistra cantităţi de apă însemnate. Temperatura maximă, uşor mai scăzută faţă de ziua anterioară, va fi de 31 - 33 de grade, însă disconfortul termic se va menţine ridicat.

×
Subiecte în articol: cod rosu meteo ploi vijelii
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close