Antena 3 CNN Actualitate Alertă ANM de cod roşu de viscol şi ninsoare în nouă judeţe - VIDEO

Alertă ANM de cod roşu de viscol şi ninsoare în nouă judeţe - VIDEO

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o alertă de vreme severă imediată de cod roşu de visol şi ninsori puternice în nouă judeţe.

Alertă ANM de cod roşu de viscol şi ninsoare în nouă judeţe - VIDEO
Sursa foto: sursa: meteoromania.ro
05 Feb 2020   •   11:36

Potrivit ANM, începând din această seară, ora 18.00, şi până mâine, 6 februarie, ora 08.00, se va semnala viscol puternic, rafale de peste 100-120 de km/h şi vizibilitate redusă spre zero.

Judeţele afectate de codul roşu de viscol şi ninsori puternice sunt Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea.

De asemenea, ANM a emis şi o avertizare tip cod portocaliu valabilă de astăzi, ora 17.00 şi până mâine dimineaţă la ora 08.00, iar printre zonele afectare se numără inclusiv Capitala.

Conform meteorologilor, în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70...85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității.

În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

Un alt cod portocaliu de viscol şi ninsoare a fost emis de ANM şi este valabil până mâine la ora 12.00.

Cod portocaliu de ninsori şi viscol în sud-estul ţării

Astfel, în estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70...80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură peste 80...90 km/h viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

×
Subiecte în articol: ANM vremea
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close