Antena 3 CNN Meteo Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când scăpăm de ploi şi de vremea rece

Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când scăpăm de ploi şi de vremea rece

Plouă abundent în aproape toată țara, iar în zona de munte ninge, astfel că avem o vreme mai rece la început de primăvară decât în februarie

de Milena Niță    |    13 Mar 2024   •   13:00

Elena Mateescu, şefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a spus cât durează informarea de ploi abundente în toată ţara şi a prezentat prognoza meteo actualizată, miercuri, la Antena 3 CNN.

"În zona montană, la altitudini mai mari de 1.200 de metri, vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în jumătatea de nord a Moldovei, dar și în partea de est a Transilvaniei este posibil să consemnăm precipitații mixte. 

De altfel, informarea meteorologică emisă astăzi rămâne în vigoare până vineri, la ora 10:00.

Vorbim de precipitații în toate regiunile și cantități de apă între 10-15l/metru pătrat, iar în zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia precipitațiile vor acumula 25-30l/metru pătrat, izolat chiar peste 40l/ metru pătrat.

Şi în Capitală ne așteptăm la valori ale cantităților de apă în jurul a 10l/metru pătrat, iar din punct de vedere termic, vremea rămâne la valori la nivelul maximelor care nu vor depăși 12-14 grade Celsius, cu minime, cel puțin în Capitală, destul de coborâte, 4 grade Celsius și în continuare o vreme închisă. 

Veștile sunt bune, deoarece mai ales începând de sâmbătă, vor crește din nou temperaturile până la 16-17 grade Celsius", a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, miercuri, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu meteo vremea ploaie
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close