Antena 3 CNN Meteo Efectele pe care le va avea eclipsa totală de soare asupra Pâmântului. Roxana Bojariu: "Trăim recorduri de temperaturi peste tot în Europa"

Efectele pe care le va avea eclipsa totală de soare asupra Pâmântului. Roxana Bojariu: "Trăim recorduri de temperaturi peste tot în Europa"

Eclipsa totală de soare de pe 8 aprilie 2024 va străbate America de Nord, trecând prin Mexic, Statele Unite și Canada. Roxana Bojariu a explicat care sunt efectele acestui fenomen asupra Pământului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2024   •   18:20

Eclipsa totală de soare va începe în Mexic, astăzi, 8 aprilie 2024, va traversa Statele Unite și se va încheia în Canada.

Este o eclipsă care în punctul de maximă realizare va fi de 4 minute și 28 de secunde.

Există informații că pe întreaga planetă vor exista mai multe fenomene datorate acestei eclipse. 

Europa se confruntă cu o caniculă, vorbim de temperaturi care se apropie de 40 de grade în mai multe state din Europa de vest.

Întrebată dacă există legături între aceste fenomene, climatologul Roxana Bojariu a spus: 

"Nu există o legătură. Eclipsele au o influență locală acolo unde radiația solară directă se limitează din ce în ce mai mult cantitativ și asta înseamnă o scădere a temperaturii destul de important în momentul de apogeu al acestui fenomen. Legături la scară mare, precum cutremure sau climatic, nu există.

Legătura între clima și cutremure există doar acolo unde avem învelișuri de gheață care se topesc. 

Întrebată dacă ne îndreptăm către temperaturi de 40 de grade în mijlocul primăverii, climatologul a spus: 

"Nu cred că se vor atinge 40 de grade, dar este clar că trăim episoade cu temperaturi foarte ridicate, sunt recorduri peste tot în Europa, dar și în alte zone ale lumii", a spus climatologul Roxana Bojariu, la Antena 3 CNN.

Eclipsa totală de soare va putea fi urmărită și pe site-ul NASA.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close