Antena 3 CNN Actualitate METEO. Prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile. Cresc temperaturile

METEO. Prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile. Cresc temperaturile

METEO. Prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile. Cresc temperaturile
Sursa foto: foto: Pixabay.com
10 Feb 2019   •   14:51

Vremea se încălzește ușor până marți, după care temperaturile revin la normalul perioadei, anunță meteorologii.

Duminică:  Vremea se va încãlzi uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales spre searã în vest şi nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 12 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, potrivit ANM.

Duminică noapte: Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile vestice şi nord-vestice. Va ploua slab în Maramureş, în cea mai mare parte a Crişanei şi izolat în nordul Banatului, al Transilvaniei şi posibil şi al Moldovei, iar în Munţii Apuseni şi pe arii restrânse în Carpaţii Orientali precipitaţiile vor fi mixte. Cu totul izolat în Maramureş şi în zona montanã vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile vestice şi la munte, mai ales la altitudini mari. Temperaturile minime se vor situa între -9 grade în estul Transilvaniei şi în jurul a 6 grade în Dealurile de Vest. Va fi ceaţã pe suprafeţe mici în estul, sudul şi centrul ţãrii.

Luni: Vremea va fi caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii. Pe parcursul zilei înnorãrile se vor accentua treptat în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ploaie, iar la munte şi lapoviţã şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu intensificãri mai ales pe crestele montane, în sudul Banatului şi pe litoral. Seara şi noaptea cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse, îndeosebi în regiunile sudice, estice şi centrale.

Acestea vor fi mai ales sub formã de ninsoare la munte, predominant sub fomã de ploaie în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi jumãtatea de sud a Moldovei şi ploaie şi lapoviţã la început, apoi temporar şi ninsoare în restul teritoriului. Cantitãţile de precipitaţii vor fi în general moderate, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului izolat se vor depãşi 20...25 l/mp. La munte local se va depune strat mai consistent de zãpadã. Vântul se va intensifica treptat, cu precãdere la altitudini mari în masivele sudice şi vestice, unde se vor depãşi viteze de 70...80 km/h şi ninsoarea va fi viscolitã, dar şi în vestul şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor fi în jurul a 55 km/h.

La începutul şi sfârşitul intervalului, cu totul izolat, vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între -2 şi 6 grade.
Presiunea atmosferică va scãdea dinspre nord-vest la valori joase, de regim baric puternic ciclonic.

Marți: Vremea se va rãci, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -9 şi 1 grad. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii în jumãtatea de est a ţãrii, la munte şi local în restul teritoriului. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte, predominant sub formã de lapoviţã şi ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi jumãtatea de nord a Moldovei, mai ales ploi ziua şi precipitaţii mixte noaptea în celelalte regiuni. Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a ţãrii, dar îndeosebi pe crestele Munţilor Banatului şi a Carpaţilor Meridionali, unde vitezele vor depãşi 70...80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolitã şi zãpada spulberatã, precum şi în vestul şi sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei rafalele se vor situa în general între 55 şi 65 km/h.
Presiunea atmosferică va creşte tot dinspre vest la valori apropiate de cea normalã, astfel cã în aceste douã zile schimbãrile presiunii vor fi rapide şi importante.

Miercuri: Vremea va continua sã se rãceascã uşor, urmând a se înregistra valori diurne în general în jurul mediilor climatologice specifice datei şi nocturne sub acestea în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorãri temporare şi pe arii restrânse va ninge slab, ziua cu precãdere în zona montanã şi în sudul ţãrii, iar noaptea mai ales în nord. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste, unde temporar zãpada va fi spulberatã, iar la cote mai reduse, pe parcursul zilei local şi în vestul, estul şi sud-estul ţãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 5 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -13 şi -3 grade.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close