Antena 3 CNN Meteo Ninge puternic în mai multe zone din ţară, la sfârșit de martie! Diferenţe de 12 grade de la o zi la alta

Ninge puternic în mai multe zone din ţară, la sfârșit de martie! Diferenţe de 12 grade de la o zi la alta

România este sub cod roşu, portocaliu şi galben de vânt, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

Ninge puternic în mai multe zone din ţară, la sfârșit de martie! Diferenţe de 12 grade de la o zi la alta
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    28 Mar 2023   •   11:19

Rafalele puternice de vânt au făcut primele pagube în Moldova, acolo unde un TIR s-a răsturnat din cauza condițiilor extreme. 

Totul s-a întâmplat în această dimineață, în jurul orei 05:00, pe Drumul European 85. Șoferul circula cu viteză destul de mare, însă, din cauza vântului puternic și a ploilor, pe șosea s-a format o peliculă de gheață iar TIR-ul a fost împins de puterea vântului de pe partea carosabilă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

Vântul a cauzat mai multe probleme și în județul Suceava. Acolo, vântul suflă în rafale de până la 90 km/h, motiv pentru care mai multe elemente de construcție și panouri publicitare au fost smulse. 

Iar ninsoarea s-a instalat în majoritatea zonelor de munte din județele Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita și Covasna. 

Drumarii au scos utilajele de deszăpezire pe străzi. 

În zona montană din județul Gorj, vântul suflă cu putere. Echipele de la Compania de Drumuri și Poduri Craiova inspectează drumurile și intervin acolo unde zăpada ajunge pe carosabil. 

La Rânca și pe drumul național 67C, mai multe echipaje ale companiei intervin pentru degajarea carosabilului. Vântul, care suflă la rafale cu mai mult de 100 de kilometri, aduce zăpada de pe crestele montane pe drum. Angajații de la Compania de drumuri și poduri Craiova intervin cu 3 utilaje în zonă.

Gorjul se află sub cod rosu de vânt puternic.

Citește și: Cod galben de frig și ninsori în România! Avertizare meteo pentru aproape toată țara

”Ninge în centrul țării!

În acest moment ninge ușor în majoritatea zonelor montane din județele Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita și Covasna. 

DRDP Brașov intervine în acest moment cu 46 de utilaje de deszăpezire iar în cursul nopții am răspândit peste 60 de tone de materiale antiderapante”, anunță DRDP Brașov.

❄️NINGE ÎN CENTRUL ȚĂRII❄️ În acest moment #ninge ușor în majoritatea zonelor montane din județele Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita și Covasna. #DRDPBrasov intervine în acest momemt cu 46 de utilaje de #deszăpezire iar în cursul nopții am răspândit peste 60 de tone de materiale antiderapante. Imagini: DN7C -Transfăgărășan. #CNAIR #totpedrum

Publicată de DRDP Brașov pe Luni, 27 martie 2023

Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea. Astfel că vremea se răcește accentuat până joi dimineața în toată țara, au transmis marți meteorologii.

Conform unei informări a ANM, de marți de la ora 10.00 până joi la ora 9.00, vremea va fi rece pentru această dată în toată țara.

Temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 și 0 grade și se va produce brumă sau îngheț la sol.

Marți este în vigoare un Cod roșu de vânt până la ora 14.00 în Carpații Meridionali, la peste 1.800 de metri altitudine.

O avertizare Cod portocaliu de vânt este în vigoare până marți seara în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la peste 1.500 de metri altitudine.

De asemenea, restul țării este marți sub avertizare Cod galben de vânt.

 

×
Subiecte în articol: ninsoare vremea
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close