Antena 3 CNN Meteo Cod galben de frig și ninsori în România! Avertizare meteo pentru aproape toată țara

Cod galben de frig și ninsori în România! Avertizare meteo pentru aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben de vreme rea pentru țara noastră.

Cod galben de frig și ninsori în România! Avertizare meteo pentru aproape toată țara
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    28 Mar 2023   •   10:24

ANM a emis o avertizare cod galben de răcire accentuată, îngheț la sol și brumă, valabilă până joi, 30 martie, ora 09:00. 

În intervalul menționat vremea va fi rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 și 0 grade și se va produce brumă sau îngheț la sol.

Vânt puternic în România

De asemenea, din această seară, de la ora 23:00, până miercuri, la aceeași oră, în cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50...65 km/h și izolat peste 70...75 km/h.

Un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol puternic a intrat în vigoare seara trecută și va fi valabil până miercuri, la ora 23:00. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120...140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

De asemenea, un cod roșu de intensificări puternice ale vântului a fost emis pentru ziua de miercuri, între orele 02:00 și 14:00. 

La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h.

Meteorologii au emis și o avertizare cod galben de vânt, valabilă de marți, 28 martie, ora 23:00, până miercuri, 29 martie, ora 21:00. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, local și temporar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 70...90 km/h. 

Un alt cod galben de intensificări ale vântului a fost emis pentru ziua de miercuri, 29 martie, între orele 06:00 și 21:00. În cea mai mare parte a Moldovei, local în Oltenia, sudul Transilvaniei și sud-vestul Munteniei, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 55...60 km/h. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close