Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo pentru intervalul ianuarie-aprilie. Iarnă normală şi primăvară caldă şi ploioasă

Prognoza meteo pentru intervalul ianuarie-aprilie. Iarnă normală şi primăvară caldă şi ploioasă

Prognoza meteo pentru intervalul ianuarie-aprilie. Iarnă normală şi primăvară caldă şi ploioasă
21 Dec 2008   •   19:10

Meteorologii au schiţat deja o prognoză pentru prima parte a anului viitor. În lunile de primavară vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit. Vor fi destul de multe ploi, chiar importante cantitativ, exceptând Moldova, Bărăganul şi Dobrogea, unde vor avea tendinţă de deficit, mai ales în luna mai.
Potrivit meteorologilor, luna ianuarie va fi una cu temperaturi şi precipitaţii normale, mai ales în Ardeal şi în partea de nord a Moldovei. În sudul ţării însă, în cele mai calde zile, s-ar putea depăşi 10 grade, la amiază. În nopţile cele mai reci, în depresiunile din nord şi centru, vor fi până la -25 de grade. Va şi ninge viscolit, cel mai probabil spre sfârşitul lunii.
Februarie va fi o lună destul de caldă. În sudul României se vor înregistra temperaturi de 15 grade, în timp ce în depresiuni nu sunt excluse minimele de până la -15 grade. Luna începe cu vreme de iarnă şi ninsori mai multe în vest, nord şi centru şi mai puţine în rest.
În luna martie vom avea temperaturi normale în nord şi în centru şi mai mari decât cele normale în restul ţării. Va ploua însă destul de mult.
În aprilie deja ar trebui să trecem la tricou, dar şi umbrelele vor fi obiecte indispensabile mai ales în Banat, Oltenia şi în nordul ţării, unde va ploua mult. Luna mai va fi caldă dar cu vreme instabilă. Excepţie face zona de sud-est a ţării unde nu va ploua mult.
Antena 3

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close