Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile
Sursa foto: foto: pixabay.com
16 Feb 2016   •   14:42

Meteorologii ne anunță că vremea ca de mijloc de mai ne părăsește deja. Începând de mâine reveni în termometre temperaturi ceva mai scăzute, dar încă ceva mai ridicate pentru această perioadă.

Miercuri
În regiunile din jumãtatea de sud-est a ţãrii, vremea va fi în general închisã, iar valorile termice, deşi în scãdere accentuatã faţã de intervalul anterior, se vor situa în continuare peste cele normale în a doua decadã a lunii februarie. În aceste zone izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţã şi pe arii restrânse va fi ceaţã. În restul teritoriului, vremea va fi în general frumoasã şi deosebit de caldã pentru aceastã datã, iar cerul va fi variabil. Vântul va prezenta intensificãri la munte şi, local, în restul teritoriului, dar la intensitãţi mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 5...6 grade în nordul extrem al Moldovei şi 18...19 grade în Banat şi sud-vestul Transilvaniei; minimele termice vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai ridicate în sudul Banatului.
Presiunea atmosferica va scãdea uşor, având însã valori apropiate de cea normalã.

Joi
Valorile termice vor scãdea uşor în toatã ţara, dar în majoritatea zonelor, cu precãdere în vest şi nord-vest, vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã. Astfel maximele termice se vor încadra între 2...3 grade în nordul Moldovei şi 15...16 grade în Câmpia şi Dealurile de Vest, iar cele minime între -2 şi 8 grade. Cerul va prezenta înnorãri în toate regiunile şi va ploua pe arii extinse în jumãtatea de vest, unde izolat se vor cumula cantitãţi de apã de peste 15 l/mp, iar în rest local vor fi ploi slabe sau burniţã. În cursul nopţii, pe crestele montane înalte vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale, temporare în sudul şi estul ţãrii, dar în special în sud-vest, unde rafalele vor depãşi 60 km/h. În orele dimineţii vor fi condiţi de ceaţã.

Vineri
Deşi valorile termice diurne vor continua sã scadã uşor, îndeosebi în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, vremea se va menţine mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã a anului, urmând a se înregistra temperaturi maxime cuprinse între 3 şi 12 grade şi minime între -1 şi 5 grade. Cerul va prezenta înnorãri în cea mai mare parte a intervalului, iar dinspre vest-nord-vest, treptat, aria ploilor se va extinde cuprinzând majoritatea zonelor. La munte, dar trecãtor şi nordul Moldovei precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în a doua parte a intervalului în zona montanã înaltã.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close