Antena 3 CNN Meteo România, lovită de încă un ciclon! Directorul ANM: "Căldura vine la pachet cu instabilitatea atmosferică"

România, lovită de încă un ciclon! Directorul ANM: "Căldura vine la pachet cu instabilitatea atmosferică"

În zilele următoare, România va fi lovită de un alt ciclon, care va aduce ploi abundente și vânt puternic.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mai 2023   •   23:57

De la vest la est, România a fost, luni, țara cu trei anotimpuri. La Timișoara a plouat ca toamna, iar pe Transalpina, buldozerele și-au croit drum cu greu printre nămeții de trei metri. De asemenea, la București a fost primăvară, soare și 22 de grade Celsius.

Cu toate acestea, meteorologii anunță că ciclonul activ de deasupra Mării Mediterane ne aduce precipitații însoțite de descărcări electrice și vânt intens.

"Căldura vine la pachet cu fenomenele de instabilitate atmosferică, care se vor manifesta începând de marți după-amiază, în special în regiunile intracarpatice și în zonele de munte.

Miercuri se vor manifesta în jumătatea sud-vestică a teritoriului, acolo unde ne așteptăm la cantități importante de apă și la averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, care pot lua, local, și aspect de vijelie, dar și căderi de grindină.

Citește și: România, una dintre țările puternic afectate de ciclonul mediteranean. Elena Mateescu a anunțat când vin temperaturile de vară

La altitudini mari, intensificările de vând vor putea depăși 70-90 km/h, în restul țării intensificările fiind la cote mai joase, anume 45-55 km/h.

Mâine va fi o vreme deosebit de caldă. Ne vom apropia de 28 de grade Celsius, în special în sudul extrem.

Pe la mijlocul săptămânii, mai ales spre final, ne vom apropia de normalul termic al datei din calendar, anume 18-24 de grade", a explicat Elena Mateescu, director ANM.

×
Subiecte în articol: meteo ciclon Elena Mateescu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close