Antena 3 CNN Meteo Scăpăm de ciclon, dar nu şi de vremea la extreme. Elena Mateescu, prognoza meteo ANM actualizată

Scăpăm de ciclon, dar nu şi de vremea la extreme. Elena Mateescu, prognoza meteo ANM actualizată

Scăpăm de ciclonul din Mediteraneană, dar nu şi de capriciile vremii. Şefa ANM, Elena Mateescu, a prezentat vineri, la Antena 3 CNN, prognoza meteo pentru perioada următoare.

de Georgiana Adam    |    19 Mai 2023   •   15:50

În timp ce în unele zone ale ţării temperaturile ajung la 29 de grade, valori de vară, în alte zone sunt anunţate ploi, vijelii şi grindină.

"În următoarele zile, urmează o vreme caldă cu temperaturi maxime de până la 29 de grade. 

Sâmbătă temperaturile se vor situa între 20 până la 28 de grade, iar duminică contăm, de asemenea, pe același ecart termic de 20-28 de grade, chiar și luni 19-27 de grade.

Marți, vor fi 19-28 de grade, așadar, din punct de vedere termic, o vreme caldă de la o zi la alta, dar în același timp trebuie să consemnăm și posibilitatea prin care aversele vor avea caracter torențial.

Citeşte şiUrmările ciclonului se văd şi în România: se încălzeşte brusc, dar se face iar rece. Elena Mateescu: "Ploi torenţiale şi grindină"

Vor fi însoțite de descărcări electrice, izolat condiții de grindină și cantități pe secvențe scurte de timp, de 15-25l/metru pătrat și nu în ultimul rând, mai ales în zona montană, în zonele sudice, sud-estice, dar și în centru și în nord-est, intensificări ale vântului la rafală, în general cuprinse între 40 până la 50 km/h.

În Capitală o vreme caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 26-28 de grade la acest sfârșit de săptămână și chiar săptămâna viitoare.

Dar şi în Bucureşti, există o probabilitate ca mai ales duminică, să consemnăm pe parcursul după-amiezii și al nopții, posibile averse și descărcări electrice, însoțite de intensificări cu viteze la rafală de peste 40-45km/h", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, vineri, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: ciclon prognoza meteo Elena Mateescu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close