Antena 3 CNN Meteo Urmările ciclonului se văd şi în România: se încălzeşte brusc, dar se face iar rece. Elena Mateescu: "Ploi torenţiale şi grindină"

Urmările ciclonului se văd şi în România: se încălzeşte brusc, dar se face iar rece. Elena Mateescu: "Ploi torenţiale şi grindină"

Ciclonul din Mediterană începe să piardă în intensitate, dar rămân urmări. Vremea se încălzeşte în România, vom avea maxime de 28 de grade, dar nu ţine mult aşa.

de Georgiana Adam    |    18 Mai 2023   •   14:44

"Modul de manifestare al ciclonului va fi în diminuare și în zonele deja afectate, dar situații de instabilitate atmosferică mai pot fi de interes, având în vedere contextul în care s-a generat acest ciclon în Mediterană și cu activitate în mod deosebit în zona Italiei, apoi ulterior, în funcție de traiectorie, și către zona centrală a Europei. 

Croația încă se află sub incidența unei avertizări meteorologice de cod roșu, având în vedere intensificările de vânt cu viteze de 75 până la 110 km/h.

La noi în țară rămânem pe un front de vreme caldă pentru acest sfârșit de săptămână. Astăzi consemnăm oră 25 de grade la Brăila, 21-22 de grade în Capitală, 18-19 pe litoral, doar 0 la Vârful Omu, mâine vremea va fi în încălzire. 

Aşadar, vineri, temperaturi la scara întregii țări, între 20 până la 28 de grade, sâmbătă, de asemenea, 21-27 de grade, iar duminică același ecart al valorilor temperaturilor maxime.

Citeşte şi: Prognoza meteo Accuweather pentru mai 2023, actualizată: vremea se schimbă. Când scăpăm de frig

Elena Mateescu, ANM: În weekend avem 28 de grade, de luni vremea se răceşte iar

Începând de luni, o ușoară răcorire în partea de sud-vest a țării, dar în majoritatea regiunilor ne apropiem de normalul termic al datei din calendar, mai ales ultima decadă a lunii mai, în țara noastră, cu maxime între 20 până la 26 de grade.

Vorbim în același timp și de perioade de instabilitate, mai ales mâine, în special în zona de munte, dar și în partea de vest, sud și centru a țării. Izolat, cantitățile de apă poți mai însemnate 15-20l/metru pătrat, iar debutul săptămânii viitoare vine cu înnorări accentuate, averse în zona Carpaților Meridionali, în Oltenia, local în Muntenia și Banat. 

Ploile pot avea caracter de torențial și vor fi și condiții de grindină, având în vedere, așa cum spuneam, temperaturile în creștere", a spus directorul ANM, Elena Mateescu, joi, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo ciclon Elena Mateescu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close