Antena 3 CNN Meteo Temperaturi extreme la sfârșit de vară: Cod portocaliu de caniculă în mai multe județe din țară | Avertismentul șefei ANM

Temperaturi extreme la sfârșit de vară: Cod portocaliu de caniculă în mai multe județe din țară | Avertismentul șefei ANM

Temperaturi extreme resimțite la final de vară. Este cod portocaliu de caniculă în șapte județe din sudul și sud-estul țării.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Aug 2023   •   20:11

”Astăzi și mâine vorbim de o atenționare meteorologică de cod galben ce vizează canicula, valul de caldură, respectiv disconfortul termin ridicat. Mâine vom vorbi de o intensificare a ceea ce înseamnă acest val nou de căldură, acest episod la finele verii, pentru că practic din 17 august și până la finalul acestei veri, 31 august, este posibil să tot consemnăm valori ale temperaturilor maxime care vor depăși 35 de grade.

Citește și: Cod roșu de ploi, vijelii și grindină! Lista localităților vizate de avertizarea meteo ANM imediată

Mâine vorbim de valori de până la 38-39 de grade la umbră, în special în partea de sud-est, acolo unde rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod portocaliu. Cu siguranță, temperaturile resimțite, ca și astăzi, vor atinge și vor depăși 40 de grade.

Nu în ultimul rând, indicele temperatură-umezeală de disconfort termic a depășit, de asemenea, pragul critic de 80 de unități, în toare regiunile extracarpatice, mă refer aici în partea de vest, sud, sud-est și est ale țării.

Citește și: Urmează a patra lună de vară, canicula nu se termină. Şefa ANM, Elena Mateescu: "Temperaturi peste medie în septembrie"

Așadar, încă un nou val de căldură la sfârșitul acestei veri și care va fi de interes așa um am menționat, pentru că această masă de aer tropical afectează nu numai zona țării noastre, ci și partea de sud și sud-est a Europei.

Dar vorbim și de fenomene de instabilitate, pentru că am avut în vigoare și o alertă meteorologică de tip now casting de cod roșu în regiunile intracarpatice, mai ales”, a spus, în direct la Antena 3 CNN, Enela Mateescu, director ANM

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close