Antena 3 CNN Meteo Val de aer polar peste România, temperaturile scad dramatic în următoarele zile

Val de aer polar peste România, temperaturile scad dramatic în următoarele zile

Val de aer polar peste România, în următoarele zile. Meteorologii anunță un val de aer polar care vine cu temperaturi scăzute.

Val de aer polar peste România, temperaturile scad dramatic în următoarele zile
Sursa foto: Getty Images | Sean Gallup / Staff
de Andreea Boghici    |    23 Noi 2021   •   15:53

Meteorologii anunţă un val de aer polar peste România, în următoarele zile, iar treptat, temperaturile vor scădea la nivelul întregii ţări.

"A fost foarte frumos și iată că după zilele acestea cu temperaturi ridicate pentru perioada în care ne aflăm după zile însorite, vin două zile cu ploi și temperaturi scăzute.

Vorbim despre un val de aer polar care a coborât din nord-estul continentului, a ajuns în zona țării noastre și iată că temperaturile vor fi destul de scăzute.

În zonele montane sunt anunțate ninsori pe parcursul zilei de astăzi, vorbim despre zona Carpaților Orientali și Meridionali.

În următoarele zile se intensifica și vântul, mă uitam pe prognoza meteorologilor, joi la munte s-ar putea chiar depune un strat destul de consistent de zăpadă.

O zăpadă viscolită pentru că la rafale se vor depăși 80-90 KM/h.

Vorbim în restul zonelor de țării despre ploi, pe spații extinse au început încă de aseară ploile.

Mai întâi prin nord-vestul țării, iar după aceea pe parcursul nopții s-au extins către zonele centrale și sud-estice.

Astăzi va mai ploua temporar în Oltenia, Muntenia, zona Dobrogei, local prin Moldova, dar în Subcarpații Moldovei sunt prognozate precipitații mixte”, a declarat Denisa Țicu la Antena 3.

Cum va fi vremea după aceste două zile

"Vine o veste bună de la meteorologi, se încălzește din nou, iar temperaturile vor urca vineri la amiază până spre 15 grade C.

Având în vedere că suntem la final de noiembrie, temperaturile sunt destul de ridicate pentru acestă perioadă, dar va fi o vreme destul de instabilă în majoritatea zonelor, revin ploile, ar putea lăsa cantități mai mari de apă prin Vestul teritoriului.

Va mai ploua inclusiv și în capitală la finalul acestei săptămâni. În București a plouat azi-noapte, posibil azi dimineață, este posibil ca spre prânz să mai cadă câțiva stropi de ploaie.

Atmosfera este una destul de plăcută deoarece nu este foarte frig. Chiar dacă temperatura a scăzut, nu mai sunt 13-14 grade C, vor fi doar 9-10 grade C, destul de bine pentru moment", a precizat Denisa Ţicu.

Cum va fi vremea în weekend

"În weekend se mai demolește în sensul că se mai încălzește, dar ca aspect nu se va schimba foarte mult.

Rămânem cu ploi pe final de săptămână", a mai explicat Denisa Țicu.

×
Subiecte în articol: alerta meteo aer polar ANM
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close