Antena 3 CNN Meteo Vreme neobişnuită de Crăciun: 14 grade duminică, iar de luni temperaturile scad cu 10 grade. Prognoza meteo ANM

Vreme neobişnuită de Crăciun: 14 grade duminică, iar de luni temperaturile scad cu 10 grade. Prognoza meteo ANM

Vremea de Crăciun se arată blândă în majoritatea regiunilor din țară, dar ceața și vântul puternic continuă să persiste în mai multe județe.

Vreme neobişnuită de Crăciun: 14 grade duminică, iar de luni temperaturile scad cu 10 grade. Prognoza meteo ANM
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Dec 2022   •   11:29

De Crăciun, vremea de primăvară este prezentă în majoritatea regiunilor din țară, dar meteorologii atrag atenția că sunt încă în vigoare două avertizări de Cod galben.

Astfel, prima avertizare se referă la ceața persistentă, existentă în județele Arad și Timiș, iar cealaltă are în vedere vântul puternic, întâlnit în zonele montane înalte, de peste 1800 de metri, din județele Caraș-Severin și Hunedoara.

Traficul din județele Bacău, Buzău, Gorj, Harghita și Tulcea este îngreunat de ceață, iar Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe aceste drumuri, se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

De asemenea, pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil parțial umed, vizibilitatea fiind bună, iar valorile de trafic normale, notează Mediafax.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În plus, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunțat, duminică dimineață, că pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, între Feteşti - judeţul Ialomiţa și Peştera - judeţul Constanţa, sunt semnalate porţiuni cu ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 100 de metri.

În restul țării, vremea este caldă, maximele ajungând, mai ales în partea de sud, până la 14 grade.

De asemenea, vremea va rămâne plăcută până la mijlocul săptămânii viitoare, atunci când maximele nu vor depăși 7-8 grade Celsius.

Pentru ziua de azi, meteorologii anunță ploi slabe în nordul, centrul și nord-estul țării, iar la munte, pe crestele Carpaților Orientali, este posibil să cadă lapoviță și ninsoare.

Astăzi, în București, temperatura va ajunge până la 13 grade Celsius, iar mâine se anunță o răcire ușoară, maxima fiind de 5 grade Celsius.

×
Subiecte în articol: vremea de Craciun ceata vant puternic
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close