Antena 3 CNN Meteo România nu scapă de vremea extremă! Elena Mateescu, director ANM: "Vorbim de o atenționare meteorologică"

România nu scapă de vremea extremă! Elena Mateescu, director ANM: "Vorbim de o atenționare meteorologică"

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 cum va fi vremea în perioada următoare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2023   •   14:24

"În continuare vom avea o vreme a extremelor meteorologice, semn că luna iunie ne-a adus o paletă diversificată din acest punct de vedere, de la caniculă și pe tot parcursul lunii, aproape zilnic, fenomene meteorologice extreme în cea mai mare parte a țării.

Vorbim în mod deosebit de nordul Banatului, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, dar și nordul Moldovei, acolo unde, începând de la ora 14 până miercuri dimineață la ora 15 vorbim și de o atenționare meteorologică de cod galben ce vizează fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale de 55-70 de kilometri pe oră.

Pe arii restrânse vijelii și grindină și cantități de apă de 20-25 de litri pe metru pătrat, izolat, peste 30-40 de litri pe metrul pătrat.

Informarea meteorologică rămâne în vigoare până mâine seară la ora 23, pentru că aversele vor continua pe parcursul zilei de miercuri, în mod deosebit în vest, centru și nord-ul țării.

Citește și: Avertismenul experților: Țânțarii pot transmite boli grave care duc la decese. Cum ne putem proteja de înțepături

Ulterior și în zonele sudice, sud-estice, zona de munte și vorbim în continuare de cantități de 15-20 de litri pe metrul pătrat.

Din punct de vedere termic ne apropiem de normalul datei din calendar. Marți sunt maxime de până la 29 - 30 de grade.

Miercuri o să observăm o scădere semnificativă, mai ales în jumătatea nordică.

Joi vom avea mici variații în ceea ce privește regimul de temperaturi cu maxime între 20-29 de grade celsius.

Luna lui cuptor, va debuta cu o vreme mai caldă.

×
Subiecte în articol: Elena Matesescu meteo vremea
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close