Antena 3 CNN Meteo Vreme neobişnuită pentru sfârşitul verii. Prognoza meteo ANM pentru perioada 14 august-11 septembrie 2023

Vreme neobişnuită pentru sfârşitul verii. Prognoza meteo ANM pentru perioada 14 august-11 septembrie 2023

Meteorologii au realizat prognoza meteo pentru sfârşitul verii şi au anunţat cum va fi vremea la sfârşit de august şi început de septembrie.

Vreme neobişnuită pentru sfârşitul verii. Prognoza meteo ANM pentru perioada 14 august-11 septembrie 2023
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    15 Aug 2023   •   09:11

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în întreaga țară, va fi un sfârșit de vară cu temperaturi peste mediile normale din această perioadă a anului.

Potrivit specialiștilor ANM, în săptămâna 14–21 august, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în nord-est și la munte.

În săptămâna 21–28 august, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în sud-vestul și în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi deficitare, mai transmit meteorologii.

În săptămâna 28 august–4 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. 

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor deficit în nordul Carpaților Orientali.

În săptămâna 4–11 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile, a precizat Administrația Națională de Meteorologie.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vara prognoza anm
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close