Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo ANM pentru luna februarie. Elena Mateescu: "Răcirea va fi una semnificativă"

Prognoza meteo ANM pentru luna februarie. Elena Mateescu: "Răcirea va fi una semnificativă"

Se schimbă vremea în februarie. Elena Mateescu, director ANM, a vorbit marţi seară, la Antena 3 CNN, despre cât de jos vor coborî temperaturile și pentru ce durată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2023   •   23:48

Săptămâna viitoare vor fi temperaturi care pe parcursul nopților vor fi preponderent negative, cu cele mai coborâte valori nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori sub -15 grade, dar și în regiunile intracarpatice, a spus Elena Mateescu, în direct, la Sinteza Zilei.

"Este posibil în zonele mai joase să vorbim de valori sub pragul de ger, sub -10 grade, inclusiv în Capitală, să ne apropiem de -9 grade Celsius", a mai spus ea.

Potrivit Elenei Mateescu, pe parcursul următoarelor nopți valorile de temperaturi sunt preponderent negative.

Citeşte şi: Vreme atipică în zilele următoare. Alina Şerban (ANM) anunţă prognoza meteo actualizată

Până mâine (miercuri/ 1 februarie - n.red.) trebuie să menționăm avertizarea meteorologică de cod galben ce vizează zona montană, acolo unde intensificările sunt unele susținute, cu viteze la rafală mai mari de 80-90 de kilometri, iar în zonele mai joase de relief vorbim de 50-55 de kilometri pe oră și în condițiile în care avem și temperaturi mai coborâte și pe parcursul nopților senzația de rece este una semnificativă. 

Săptămâna 6-13 februarie, așa cum arată și actualizarea estimărilor meteorologice, din punct de vedere al regimului de temperaturi este o săptămână mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a țării. 

Și într-adevăr, până la sfârșitul lunii februarie ne așteptăm la un semnal din perspectiva unui deficit al cantităților de precipitații, în mod tradițional luna februarie fiind cea mai săracă lună în precipitații a anului și a iernii, a mai spus directorul ANM.

Din a doua parte a lunii februarie ne așteptăm cel mult să înregistrăm la nivel local, mai ales în partea de sud şi sud-vest, temperaturi ușor peste normă.

"Iată că și ultima lună de iarnă va fi caracterizată prin aceeași alternanță de perioade mai reci, dar cu siguranță și zile mai călduroase", a mai spus Elena Mateescu.
 

×
Subiecte în articol: cod galben viscol Elena Mateescu
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close