Antena 3 CNN Actualitate Social VREMEA. Prognoza meteo pentru 11 februarie. Vești neașteptate de la meteorologi

VREMEA. Prognoza meteo pentru 11 februarie. Vești neașteptate de la meteorologi

VREMEA. Prognoza meteo pentru 11 februarie. Vești neașteptate de la meteorologi
Sursa foto: Foto: Pexels.com
11 Feb 2019   •   05:00

VREMEA. Luni, 11 februarie, vremea va fi caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii. Pe parcursul zilei înnorãrile se vor accentua treptat în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ploaie, iar la munte şi lapoviţã şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil.

VREMEA. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu intensificãri mai ales pe crestele montane, în sudul Banatului şi pe litoral. Seara şi noaptea cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse, îndeosebi în regiunile sudice, estice şi centrale. Acestea vor fi mai ales sub formã de ninsoare la munte, predominant sub fomã de ploaie în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi jumãtatea de sud a Moldovei şi ploaie şi lapoviţã la început, apoi temporar şi ninsoare în restul teritoriului.

VREMEA. Cantitãţile de precipitaţii vor fi în general moderate, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului izolat se vor depãşi 20...25 l/mp. La munte local se va depune strat mai consistent de zãpadã. Vântul se va intensifica treptat, cu precãdere la altitudini mari în masivele sudice şi vestice, unde se vor depãşi viteze de 70...80 km/h şi ninsoarea va fi viscolitã, dar şi în vestul şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor fi în jurul a 55 km/h.

VREMEA. La începutul şi sfârşitul intervalului, cu totul izolat, vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între -2 şi 6 grade.

VREMEA. Presiunea atmosferică va scãdea dinspre nord-vest la valori joase, de regim baric puternic ciclonic.

×
Subiecte în articol: vremea
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close