Antena 3 CNN Meteo Vremea de Revelion în România. ANM a actualizat prognoza meteo | Singurele locuri unde va fi zăpadă

Vremea de Revelion în România. ANM a actualizat prognoza meteo | Singurele locuri unde va fi zăpadă

Vom avea parte de un Revelion cu temperaturi de primăvară. Vremea caldă va continua până la finalul lunii ianuarie, spun meteorologii. Sunt puţine locuri din ţară unde va fi zăpadă de Revelion.

de Silvia Preda    |    30 Dec 2023   •   17:22

Alina Șerban a detaliat sâmbătă, la Antena 3 CNN, prognoza meteo ANM. Prima zi din an aduce temperaturi de primăvară!

"Vom avea temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă în toate regiunile, dar cu precădere în partea de sud, de vest și de sud-est a teritoriului, astfel încât vom vorbi de maxime de 5-6 până la 8 grade în Transilvania, în Maramureș și în nordul Moldovei, și de 10, peste 10 grade, în regiunile vestice, sudice și centrale, până la 15-16 grade în extremitatea de sud a teritoriului, adică în sudul Olteniei și în sudul Munteniei", a anunţat Alina Şerban, meterolog ANM.

Noaptea dintre ani va veni cu temperaturi minime ușor negative în Transilvania, de la -5 / -4 grade în estul Transilvaniei, până la -1 în restul Transilvaniei, pentru că în celelalte regiuni vom vorbi de temperaturi minime pozitive - până la 7 grade.

"Şi în Capitală vom vorbi de o vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Temperaturi maxime mâine, de 12-13 grade în noaptea dintre ani.

Temperaturi minime de 0, -1 / -2 grade în zona periferică a Capitalei, deci destul de cald pentru această perioadă", a mai spus Alina Şerban la Antena 3 CNN.

Citeşte şi: Calendarul foilor de ceapă 2024 | Prognoza meteo după metoda din bătrâni, pentru fiecare lună a noului an

Precipitațiile vor fi destul de puține în extremitatea de vest, de nord-vest a teritoriului, mâine seară dar şi mâine noapte.

Caracteristic acestor pasaje cu aer cald va fi ceața care va apărea în zonele joase de relief, cu precădere în regiunile extracarpatice, mai ales dimineața și noaptea. 

Toată lumea așteaptă zăpadă dar aceasta nu va apărea, spun meteorologii.

ANM a actualizat prognoza meteo | Singurele locuri din România unde va fi zăpadă

"Singura zăpadă va fi este cea care se va păstra în zonele montane, pentru că și acolo a început să se topească treptat, în condițiile în care este destul de cald.

Poate doar pe creste, la altitudine peste 1.800 peste 2.000 de metri se mai păstrează stratul de zăpadă cu caracteristici specifice, adică destul de tare, destul de înghețat. 

Acolo mai sunt temperaturi negative noaptea, ușor negative ziua, pentru că în zona montană mai joasă, pe Valea Prahovei, de exemplu, vorbim de temperaturi maxime de 7-9 grade, iar temperaturile minime doar ușor negative -2 / -3 grade, astfel încât stratul de zăpadă va fi în diminuare și cumva mai umed".

Vremea frumoasă și pe litoral. Temperaturi maxime de 10-12 grade şi minime de 5-6 grade în noaptea între dintre ani, fără precipitații.

ANM a anunțat cum va fi vremea în luna ianuarie. Prognoza meteo pentru primele patru săptămâni din 2024

Temperaturile medii vor fi peste nivelul normal și se vor înregistra precipitații numeroase în luna ianuarie, în cea mai mare parte a țării, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

În săptămâna 1-8 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și local în cele sud-vestice și nord-estice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali.

În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, explică meteorologii.

În săptămâna 8-15 ianuarie, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

În săptămâna 15-22 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zona Munților Banatului.

În săptămâna 22-29 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, precizează meteorologii.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close