Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical din weekend. Elena Mateescu: ”Răcirea se va resimți în toate regiunile!”

Vremea se schimbă radical din weekend. Elena Mateescu: ”Răcirea se va resimți în toate regiunile!”

Vremea se schimbă radical în România, începând din acest weekend.

Vremea se schimbă radical din weekend. Elena Mateescu: ”Răcirea se va resimți în toate regiunile!”
Sursa foto: Elena Mateescu
de Laura Dinu    |    08 Mar 2023   •   14:18

8 martie ne aduce temperaturi de vară. Directorul ANM, Elena Mateescu, a intrat în direct la Antena 3 CNN unde a explicat cum va fi vremea în perioada următoare.

”O vreme deosebit de caldă, caracterizată prin valori de temperaturi la nivelul maximelor de până la 20 – 21 de grade Celsius. Astăzi este posibil să consemnăm valori, în special în partea de sud, sud-est a țării, până la 19 - 20 de grade Celsius.  

La această oră deja înregistrăm la Tulcea 19 grade Celsius, 15-16 grade în Capitală, 10-14 grade pe litoral și cel mai frig, minus 6 grade, la Vârful Omu. 

Iar vremea va continua să se încălzească și în următoarele zile, cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, pentru că sâmbătă vorbim de o scădere a valorilor de temperatură, la început în partea de vest, nord, centru a țării, unde temperaturile vor ajunge la cel mult 9-10 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

Citește și: Alertă meteo de ninsori și frig în Europa! Cod galben și pentru România

”În continuare, în sud, o vreme mai caldă. 17-18 grade, dar de duminică răcirea se va resimți și în regiunile extracarpatice, maximele la scara întregii țări fiind cuprinse între 4 până la 12 grade.  

Vorbim și despre intensificări ale vântului, în mod deosebit, pentru că din această după amiază, de la ora 18:00 până joi, la ora 22:00, rămâne în vigoare o atenționare meteorologică de cod galben ce visează Munții Apuseni, local Carpații Orientali, acolo unde intensificările de vânt vor fi unele susținute, cu viteză de 70-90 de km/h. La altitudini mari, de peste 1700 metri, rafale de peste 100-110 km. 

Informarea meteorologică intră în vigoare la ora 12:00 și rămâne în vigoare până vineri, la ora 02:00, și vizează în mod deosebit intensificări ale vântului și precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, valori de 15 - 25 de litri pe metru pătrat”, a mai spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close