Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical! Meteorologii au anunțat când scăpăm de valul de ger

Vremea se schimbă radical! Meteorologii au anunțat când scăpăm de valul de ger

Meteorologii au anunțat când scăpăm de valul de ger din România.

de Laura Dinu    |    23 Ian 2024   •   13:06

Meteorologii avertizează că valul de frig va persista și astăzi, dar și la noapte, afectând toate regiunile țării. 

Cu temperaturi în scădere rapidă, multe regiuni au înregistrat din nou, noaptea trecută, valori sub pragul gerului, de până la –20 de grade Celsius. În paralel, condițiile meteorologice s-au înrăutățit odată cu apariția precipitațiilor sub formă de ninsoare și ploaie înghețată în diverse zone. 

De asemenea, s-a luat în calcul riscul de formare a gheții pe șosele și trotuare, ceea ce poate duce la condiții periculoase pentru traficul rutier și pietonal.  

De mâine, vremea începe să se încălzească

Meteorologii spun însă că, începând de mâine, vremea începe să se încălzească timid. Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va fi vremea în zilele următoare și la ce trebuie să ne așteptăm. 

”Vorbim de o creștere treptată a valorilor termice ce se va resimți începând de mâine, cel mai probabil și ulterior, la valorile maxime din timpul zilei. 

Astăzi însă, vom mai avea temperaturi negative în partea de sud a teritoriului, în sudul Munteniei, în sudul Olteniei, chiar și în capitală, -4...-5 grade Celsius. 

În restul țării temperaturile vor crește ușor și vor deveni pozitive pe parcursul zilei de astăzi”, a anunțat Alina Șerban în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Va fi frig la noapte

”La noapte va fi însă în continuare frig, vom avea temperaturi negative în toată țara și chiar sub pragul gerului, sub -10 grade mai așteptăm în depresiunile din estul Transilvaniei, dar și în partea de sud a Munteniei. 

Așa cum spuneam însă, temperaturile vor crește ușor mâine, când vor mai fi ușor negative tot în sudul Munteniei, undeva la -2...-3 grade, însă în rest, temperaturile vor fi pozitive și vor urca până la valori de 4...5 și izolat chiar 6 grade Celsius. 

Joi vom vorbi de temperaturi maxime ce vor atinge 10...11 grade în partea de sud a teritoriului, în mod deosebit în zonele deluroase, timp în care și temperaturile minime vor fi în creștere treptată. Nu vom mai înregistra valori de -10 grade, valori de ger sau de sub pragul gerului.

Acestea vor scădea din nou însă spre finalul săptămânii, astfel încât vineri spre sâmbătă și sâmbătă spre duminică vom avea din nou temperaturi minime negative, dar cele maxime vor fi în mare parte pozitive, chiar dacă vor oscila ușor, cu valori de 5...6 grade în partea de sud a țării. 

Apar și precipitațiile, la momentul acesta sunt sub formă de ninsoare slabă în regiunile vestice. Se vor extinde mâine și poimâine în jumătatea nordică a teritoriului și apoi, tot acolo, vor apărea sisteme noroase ce vor aduce precipitații”, a mai explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close