Antena 3 CNN Politică 100 de Minute. Aleşii PSD vor schimbarea Codului penal

100 de Minute. Aleşii PSD vor schimbarea Codului penal

100 de Minute. Aleşii PSD vor schimbarea Codului penal
23 Mar 2015   •   18:34

Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, susţine că persoanele care au funcţii de conducere în administraţia locală se confruntă cu o legislaţie proastă, care lasă loc interpretărillor.

“Ne confruntăm cu o legislaţie foarte proastă (...) cu o legislaţie interpretabilă.(...) Aşa cum este făcută la ora actuală legea achiziţiilor publice, Codul Penal şi celelalte legi, ne aduc pe noi în situaţia în care am intrat într-o grevă de semnătură. Chiar dacă nu se recunoaşte acest lucru, la nivelul administraţiei locale, nu în mod oficial, dar suntem într-o grevă de semnătură. Se accesează din ce în ce mai greu fondurile europene şi asta pentru că se doreşte acest lucru, pentru că ne vine din ce în ce mai greu să explicăm că noi avem dreptate, pentru că legea, din păcate, nu este de partea noastră nici atunci când suntem incoruptibili”, a declarat Olguţa Vasilescu.

“Să ştiţi că am ajuns să ne rugăm să fie contestate, pentru că avem control de instanţă pe ele. Şi asta înseamnă că ni se spune clar că procedura a fost foarte bine făcută de către municipalitate şi nu mai eşti pasibil de o plângere penală.(...) Noi nu vrem să greşim, dar cum facem? Că din legislaţia noastră, dacă avem şapte jurişti, avem şapte păreri diferite. Este clar că un procuror poate să ia oricare dintre opiniile celor şase pe care tu nu le iei în calcul şi să vină să-ţi facă un dosar. Codul Penal pe care l-a făcut domnul Predoiu, dar a fost susţinut de acest Parlament: abuzul în serviciu este cea mai uşoară infracţiune care poate fi pusă în sarcina unui demnitare. Nu cred că există primar în această sală, dacă are câţiva ani de primărie, sau preşedinte de consiliu judeţean, care să nu fi avut o plângere pentru un abuz în serviciu. Nu cred. Pentru că nu se poate!(...) Astăzi (n.r. vineri) s-a votat în unanimitate ca orice primar, parlamentar şi aşa mai departe care este trimis în judecată să-şi piardă calitatea de membru de partid sau să fie suspendat. Domnule prim-ministru, s-ar putea să ne trezim în situaţia în care nu vom mai avea nicio funcţie de conducere, primari sau preşedinţi de consilii judeţene, pentru că, aşa cum am spus, nu există posibilitatea, pe legislaţia care este acum, să scapi de o plângere penală pentru abuz în serviciu”, a mai spus primarul Craiovei.

Aceeaşi revoltă a manifestat-o şi primarul din Uricani la Consiliul Naţional al PSD. Dănuţ Buhăescu a vorbit despre un adevărat terorism din partea procurorilor, că orice ales poate fi reţinut doar pentru suspiciuni rezonabile şi că le este şi teamă să mai ceară susţinere pentru proiecte.

Informaţiile au fost prezentate în emisiunea 100 de Minute de la Antena 3.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close