Antena 3 CNN Politică 100 de minute: Cum a minţit Traian Băsescu judecătorii, declarând că nu a avut legături cu Securitatea

100 de minute: Cum a minţit Traian Băsescu judecătorii, declarând că nu a avut legături cu Securitatea

100 de minute: Cum a minţit Traian Băsescu judecătorii, declarând că nu a avut legături cu Securitatea
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Sep 2015   •   17:30

Fostul preşedinte Traian Băsescu a minţit în instanţă, în procesul cu Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, în 2004, când declara că nu a colaborat cu Securitatea.

"Eu nu am semnat nici un angajament, nu am semnat nici o notă informativă şi nu am dat nici un fel de informaţii cu privire la nici o persoană din acestă ţară şi nu am fost niciodată plătit de serviciile de Informaţii dinainte sau după 1989. (...) Nu am avut legături cu persoane care făceau parte din Securitate", declara Traian Băsescu, în faţa magistraţilor, în 17.03.2004.

Mihai Gâdea a prezentat, la "Sinteza Zilei", mai multe documente bombă care fac lumină în trecutul fostului preşedinte Traian Băsescu. Un prim document prezentat îi era adresat şefului Securităţii Statului, generalul colonel Iulian Vlad, şi se referă la dirijarea reţelei informative din Portul Constanţa. În acest document, numele lui Traian Băsescu apare menţionat de mai multe ori, în contextul implicării sale directe în "răspândirea materialelor de specifice de propagandă"

Citeşte şi:

Sinteza Zilei: Interviu în exclusivitate cu omul vizat de un raport halucinant semnat de Traian Băsescu pentru Securitate

×
Subiecte în articol: 100 de minute mugur ciuvica Securitatea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close