Antena 3 CNN Politică Acord putere-opoziţie pe Codul fiscal. Dragnea: Votul pe Cod, până la sfârşitul săptămânii viitoare. Reducerea TVA, treptat

Acord putere-opoziţie pe Codul fiscal. Dragnea: Votul pe Cod, până la sfârşitul săptămânii viitoare. Reducerea TVA, treptat

Acord putere-opoziţie pe Codul fiscal. Dragnea: Votul pe Cod, până la sfârşitul săptămânii viitoare. Reducerea TVA, treptat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Aug 2015   •   11:47

UPDATE 14.35 - Ponta: Mă bucură acordul partidelor parlamentare privind Codul Fiscal

UPDATE 14.18Gorghiu: Astăzi s-a produs o premieră în România - opoziția și puterea au ajuns la un acord

 

UPDATE 11.47 - Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, după discuţiile cu liderii partidelor parlamentare pe tema Codului fiscal, că s-a convenit reducerea treptată a TVA, astfel că taxa va scădea la 20% din 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017. 

 
În ce priveşte votul pe Codul fiscal, Dragnea şi-a exprimat speranţa că până la sfârşitul săptămânii viitoare se va face acest lucru.
 
"Am convenit ca votul final să se întâmple până la sfârşitul săptămânii viitoare, pentru a nu se întârzia", a explicat Dragnea.
 
Referitor la taxa pe stâlp, şeful interimar al PSD a spus că aceasta va fi eliminată din 2017.

Practic, sunt aceleaşi prevederi convenite ca şi acum o săptămână.
 
Dragnea a spus că discuţiile cu liderii partidelor parlamentare au pornit de la premisa responsabilităţii şi a precauţiei, astfel încât atât prin Codul Fiscal, cât şi prin bugetul de stat pe 2016 să fie respectată ţinta de deficit bugetar de sub 2% din PIB. 
 
Mai mult, el a precizat că nu s-a semnat niciun document astăzi, mergându-se pe încredere.
 
"Nu e nevoie să semnăm documente, suntem oameni responsabili", a spus Liviu Dragnea, adăugând că Victor Ponta i-a asigurat că deciziile se vor respecta.
 
Despre proiectul de buget pe anul viitor, preşedintele interimar al social-democraţilor a declarat că Guvernul va prezenta actul până la jumătate lunii noiembrie.
 
"Guvernul va prezenta proiectul de buget până la 15 noiembrie", a spus Dragnea.

 
CE PREVEDE NOUL COD FISCAL
1. TVA de 20% din 2016
    TVA de 19% din 2017
2. Eliminarea taxei pe stâlp
3. Eliminarea accizei la carburanţi
4. Reducerea impozitului pe dividende la 5%
5. CAS aplicat veniturilor din investiţii financiare
6. Impozitarea microîntreprinderilor
 

 

 

 

 

 

 

UPDATE 11.03 - Gabriel Oprea, despre discuţiile pe Codul Fiscal: Dialogul s-a dovedit constructiv


UPDATE 10.30 - Discuţiile politice privind reexaminarea Codului Fiscal au început, întâlnirea liderilor partidelor parlamentare având loc în biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
 
La discuţii participă preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dar şi liderul grupului PSD, Marian Neacşu. Din partea UNPR sunt prezenţi vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, iar de la ALDE de copreşedinţii Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu. 
 
Opoziţia este reprezentată de copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, iar UDMR de preşedintele Kelemen Hunor.
 
_________________________________

Ştirea iniţială 08.59

Liderii partidelor parlamentare se întâlnesc astăzi pentru a lua o decizie în privinţa Codului Fiscal.  
 
Întâlnirea vine după ce sesiunea parlamentară extraordinară pentru adoptarea proiectului a fost anulată, la propunerea PSD. 
 
Victor Ponta e încrezător că săptămâna viitoare noul Cod Fiscal va fi votat de Parlament
 
Premierul spune că acesta este un moment-cheie de relaxare fiscală, în contextul în care datele oficiale pe primele şapte luni arată excedent bugetar, încasări mai mari şi creştere netă a investiţiilor şi a exporturilor.
 
Întâlnirea are loc în contextul în care reprezentaţii partidelor politice au avut săptămână trecută o consultare tehnică, la care a participat şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovci şi în cadrul căreia cei mai mulţi au fost de acord cu un pact tehnic privind o cotă de TVA de 20%, în loc de 19% şi amânarea eliminării accizei la carburanţi.
 
Deşi acordul tehnic urma să stea la baza unei decizii privind cererea de reexaminare a Codului Fiscal, în cadrul sesiunii parlamentare extraordinare, preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, însă, luni, după prima şedinţă a coaliţiei guvernamentale, că partidele din coaliţie doresc o întâlnire politică, la nivelul preşedinţilor de partide, pe tema cererii de reexaminare a Codului Fiscal făcută de preşedintele României, considerând că nu sunt suficiente consultările tehnice.
 
Sesiunea parlamentară extrordinară a fost anulată, modificarea Codului urmând să fie făcută în sesiunea normală care începe la 1 septembrie.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close