x close

Adrian Năstase, prima reacție după ce a fost criticat pentru că s-a comparat cu Maniu: „Nici nu se pune problema. Eu nu am lucrat cu serviciile secrete”

14 Dec 2019   •   18:06
Adrian Năstase, prima reacție după ce a fost criticat pentru că s-a comparat cu Maniu: „Nici nu se pune problema. Eu nu am lucrat cu serviciile secrete” Foto: Agerpres

Fostul premier Adrian Năstase a revenit în spațiul public cu un nou mesaj pentru că, imediat după ce președintele Klaus Iohannis i-a retras decorația, acesta a scris un mesaj pe blogul său prin intermediul căruia a fost criticat pentru că s-ar fi comparat cu Iuliu Maniu, liderul Țărăniștilor.

 Adrian Năstase spune că nu se pune problema de o asemenea comparație, deoarece acesta nu a colaborat cu servicii secrete, precum Iuliu Maniu, care ar fi colaborat cu serviciile secrete britanice.

„Nu-i mentionez. Ii veti recunoaste cu usurinta. La televiziuni, agentii de stiri, bloguri. Dintre toate aspectele pe care le-am mentionat in articolul meu despre retragerea decoratiei de catre Iohannis – meschinarie, ipocrizie, subiectivism politic, intervalul de timp scurs de la condamnare ( 3 mandate de presedinti), sau de la decorare (17 ani), ineleganta invitare la receptie, urmata, la doua zile, de anuntarea retragerii decoratiei, inconsecventa (unora dintre cei condamnati NU le-a retras decoratia – inclusiv unora din strainatate – Chirac, Berlusconi), etc. ei bine, nici unul nu a meritat comentat.

Citește Și Adrian Năstase se compară cu Iuliu Maniu după anunțul de retragere a Stelei României: O mârșăvie politică

„Singurul lor comentariu, pentru a justifica si a acoperi  marsavia lui Iohannis a fost sa repete ca m-am comparat cu Maniu.

Iata textul meu:

„Mă vor injura unii, dar mă intreb dacă comunistii i-au retras decoratiile lui Maniu, după condamnarea sa.

Incercarea de a rescrie trecutul a fost descrisă de Orwell si a fost practicată de regimurile totalitare. Nu pentru o lungă perioadă…”

Pentru cei cu un coeficient minim de inteligenta, era clar  ca subliniam pericolul de a se  crea precedente, sub acest aspect, prin luarea unor decizii cu semnificatie politica la schimbarile de regim politic sau dupa diverse runde de alegeri. E adevarat,  asa a procedat si comunistul anticomunist Basescu ( nu in ceea ce priveste decoratiile), asa procedeaza si Iohannis.

In ceea ce  priveste o comparatie cu Maniu, nici nu se pune problema. Am trait in alte perioade istorice. E de notorietate faptul ca eu nu am participat la Adunarea de la Alba Iulia si nici nu am lucrat, asa cum s-a afirmat despre Maniu, spre exemplu, cu serviciile secrete britanice (desi, se pare, ca asta nu a reusit sa influenteze prea mult „manuscrisul” intelegerii dintre Churchill si Stalin in privinta Romaniei)…” scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Citeşte mai multe despre:

iuliu maniu Adrian Nastase
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati