Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase, reacție în scandalul alegerilor din 2009: „E trist să observ o istorie tot mai puternică a trădărilor”

Adrian Năstase, reacție în scandalul alegerilor din 2009: „E trist să observ o istorie tot mai puternică a trădărilor”

Adrian Năstase, reacție în scandalul alegerilor din 2009: „E trist să observ o istorie tot mai puternică a trădărilor”
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Apr 2017   •   17:36

Fostul premier Adrian Năstase a afirmat, într-o intervenție telefonică la 100 de minute, de la Antena 3, că românii sunt cei care au pierdut în 2009, atunci când Traian Băsescu a câștigat alegerile prezidențiale în urma unor intervenții ale serviciilor, așa cum a sugerat Dan Andronic.

”În mod evident, imaginea noastră va primi încă un element extrem de negativ. Faptul că statul de drept, care se bazează pe alegeri libere și corecte, este pus sub semnul întrebării, cel puțin sub acest aspect, va crea o imagine proastă. Traian Băsescu încearcă să se apere atacând. Cei care au pierdut au fost românii, nu eu, Geoană sau Ponta. Ci românii care primiseră promisiunea că vor trăi bine”, a spus Adrian Năstase, la Antena 3.

”Pentru mine e trist să observ o istorie tot mai puternică a trădărilor care marchează viața noastră politică”, a mai spus Adrian Năstase.

”În anumite momente, așa cum s-a întâmplat și la nivelul alegerilor prezidențiale, precum și în ceea ce privește alegerile din partidele importante, e posibil ca serviciile de informații să fi avut anumite opțiuni și eventual să ajute. Nu am date certe, dar lucrul acesta e plauzibil”, a mai spus Năstase.

Dan Andronic a scris că, în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, cei doi oficiali şi alte persoane cu funcţii importante s-au întâlnit acasă la Gabriel Oprea şi au sărbătorit că "au câştigat alegerile pentru Băsescu".

Citește și:

 Băsescu: Dacă Kovesi și Coldea mă implicau, le umpleam botul de sânge, pe loc

×
Subiecte în articol: Dan Andronic 100 de minute Adrian Nastase
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close