Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: Somez PSD să schimbe votul în plenul Senatului la OUG privind anticipatele

Raluca Turcan: Somez PSD să schimbe votul în plenul Senatului la OUG privind anticipatele

Vicepremierul Raluca Turcan îi somează pe parlamentarii PSD să voteze în plen în favoarea OUG pentru organizarea alegerilor anticipate, după ce Comisia Juridică a Senatului a dat vot negativ.

Raluca Turcan: Somez PSD să schimbe votul în plenul Senatului la OUG privind anticipatele
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Feb 2020   •   14:11

"În mod complet iresponsabil şi într-o bătaie de joc totală la adresa diasporei, majoritatea PSD din Comisia Juridică a Senatului a respins OUG privind organizarea alegerilor anticipate! (...) Pesediştii pur şi simplu nu renunţă la obsesia de a pedepsi diaspora pentru înfrângerile usturătoare suferite în alegerile din ultimii ani şi au găsit o nouă modalitate prin care să se răzbune. Somez PSD să renunţe la aceste practici şi să-şi schimbe votul în plenul Senatului! Dacă mai au măcar un dram de responsabilitate şi înţeleg să nu arunce totul în aer, în speranţa că aşa pun beţe-n roate Partidului Naţional Liberal, atunci să voteze în Senat în favoarea adoptării OUG privind alegerile anticipate! Altfel, votul PSD din Comisia Juridica de azi reprezintă un alt motiv pentru a susţine, fără urmă de îndoială, că avem nevoie rapid de un nou Parlament, legitim şi reprezentativ", a scris Turcan, marţi, pe Facebook.

Citește și: Comisia Juridică a Senatului a respins OUG-ul Guvernului Orban pentru anticipate

Ea susţine că acest act normativ conţine două prevederi "foarte utile" şi "importante" pentru românii din străinătate, respectiv extinderea intervalului de vot la trei zile şi dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora.

Comisia juridică a Senatului a acordat, marţi, un raport de admitere pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan
Parteneri
Noi vouchere și ajutoare pentru români! Anunțul lui Boloș
x close