Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila este propunerea de premier, dacă moțiunea de cenzură a PSD va trece

Alexandru Rafila este propunerea de premier, dacă moțiunea de cenzură a PSD va trece

Dacă moțiunea de cenzură a social-democraților va trece de Parlament, propunerea acestora de premier va fi Alexandru Rafila. Anunțul a fost făcut de liderul partidului, Marcel Ciolacu, care a explicat că exclude o posibilă colaborare cu PNL.

Alexandru Rafila este propunerea de premier, dacă moțiunea de cenzură a PSD va trece
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    14 Iun 2021   •   18:05

”În acest moment este o decizie a partidului, domnul Alexandru Rafila este propunerea de prim-ministru. Aceste lucruri le vom discuta în interiorul partidului daca motiunea va trece”, a spus liderul PSD.

Întrebat dacă exclude colaborarea cu vreunul din partide de la o viitoare guvernare PSD, Marcel Ciolacu a spus că liberalii sunt cei excluși.

”Am exclus colaborarea cu PNL, dar vom vorbi toate aceste lucruri după ce va trece moțiunea. Cred, totuși, că președintele Klaus Iohannis va intra în spiritul Constituției, dacă va trece moțiunea de cenzură”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

Marcel Ciolacu: "Am finalizat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu"

Social-democrații au finalizat textul moțiunii de cenzură la adresa Executivului, intitulată "România eșuată. Recordul fantastic al guvernului Cîțu". Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că va negocia cu parlamentari care nu sunt din aceeași formațiune politică.

"Am finalizat textul moțiunii de cenzură la adresa celei mai dezastruoase guvernări din ultimii 30 de ani. Este textul cu care vom pleca să negociem cu alți parlamentari față de cei PSD și textul pe care-l vom prezenta partenerilor sociali. Titlul moțiunii este /România eșuată. Recordul fantastic al guvernului Cîțu. Este o moțiune simplă care își propune să răspundă simplu, clar și documentat la câteva întrebări", anunță Marcel Ciolacu.

Potrivit documentului, guvernarea PNL-USR-UDMR "conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare".

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close