Antena 3 CNN Politică Demisii în serie, în Parlament! După Marcel Ciolacu, încă un membru PSD anunță că va demisiona din Parlament, în ultima zi de mandat

Demisii în serie, în Parlament! După Marcel Ciolacu, încă un membru PSD anunță că va demisiona din Parlament, în ultima zi de mandat

După ce Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni seară, pe Facebook, că va demisiona din Parlament în ultima sa zi de mandat pentru a nu beneficia de pensia specială, încă un coleg de partid a făcut un anunț asemănător. Alfred Simonis, Deputat PSD: "Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții."

Demisii în serie, în Parlament! După Marcel Ciolacu, încă un membru PSD anunță că va demisiona din Parlament, în ultima zi de mandat
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    23 Noi 2020   •   21:00

"Îmi voi da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială!", a scris Alfred Simonis, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

"Conform legii, pensiile speciale se acordă doar dacă parlamentarii au cel puțin un mandat întreg. Nu am de gând să încasez bani care nu mi se cuvin. 
Ca tânăr politician, cred că a venit timpul să impunem o altă mentalitate în politică. Iar corectitudinea și cinstea în fața oamenilor sunt principii care nu pot fi negociate.  

Am luptat - fiind ferm convins că așa este corect! -  pentru impozitarea drastică a pensiilor speciale. În acest an, am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale de peste 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Mi-aș fi dorit eliminarea totală, dar decizia anterioară a CCR ar fi împiedicat acest proiect să devină realitate. A fost doar un prim pas -  corect! - pe care îl puteam face pentru reconcilierea relației între clasa politică și cetățeni. 

Pentru viitor însă, viitorul Parlament trebuie să legifereze FĂRĂ PRIVILEGII în funcții publice. Pentru că toți suntem egali." a mai scris Deputatul PSD.

Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții. De aceea, îmi voi...

Posted by Alfred Simonis on Monday, 23 November 2020

Marcel Ciolacu a anunțat că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni seară, pe Facebook, că va demisiona din Parlament în ultima sa zi de mandat. Și asta pentru a nu beneficia de pensia specială de care beneficiză doar parlamentarii care au mandate întregi.

"Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la #Sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti școlile pentru ca elevi să-și poată continua procesul educațional!!!", a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: pensii speciale demisie
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close