Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu anunță că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat. Care este motivul

Marcel Ciolacu anunță că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat. Care este motivul

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni seară, pe Facebook, că va demisiona din Parlament în ultima sa zi de mandat. Și asta pentru a nu beneficia de pensia specială de care beneficiză doar parlamentarii care au mandate întregi.

Marcel Ciolacu anunță că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat. Care este motivul
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu
de Gabriel Dano    |    23 Noi 2020   •   20:32

"Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum.

Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, #PSD a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment.

Îmi doresc să reușim ca împreună să îi dăm jos pe toți cei care s-au cocoțat pe Everestul financiar al pensiilor speciale. O bună ocazie a fost ratată din nou de Guvernul Orban în acest an, când a refuzat să dea o #ordonanțădeurgență pentru #eliminareapensiilorspeciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat.

Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la #Sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti școlile pentru ca elevi să-și poată continua procesul educațional!!!", a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD pensie speciala
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close