Antena 3 CNN Politică Alin Trăşculescu a demisionat din Parlament. Deputatul PDL era acuzat de spălare de bani

Alin Trăşculescu a demisionat din Parlament. Deputatul PDL era acuzat de spălare de bani

Alin Trăşculescu a demisionat din Parlament. Deputatul PDL era acuzat de spălare de bani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Noi 2012   •   13:04

Alin Trăşculescu şi-a anunţat, marţi, în plen, demisia din calitatea de deputat.

Trăşculescu a făcut acest anunţ la începutul şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, în care urma să se dezbată raportul Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

Vineri, Comisia juridică a decis să încuviinţeze arestarea preventivă a lui Trăşculescu, la solicitarea ministrului Justiţiei.

Deputaţii PDL au anunţat, marţi dimineaţă, că au decis să voteze în favoarea solicitării ministrului Justiţiei.

De asemenea, preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, marţi, că decizia luată la nivelul grupurilor parlamentare reunite ale USL este de a vota propunerea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor privind avizarea favorabilă a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu.

Comisia Juridică a Camerei a decis vineri, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării deputatului Alin Trăşculescu, cu 10 voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Deputatul PDL Alin Trăşculescu este cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani.

Trăşculescu, reţinut pe 11 noiembrie de procurorii anticorupţie, a fost eliberat după numai 24 de ore din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa emisă pe numele lui. Acesta avea interdicţie să părăsească ţara.

Pe 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor, prin Ministerul Justiţiei, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi complicele lui Trăşculescu, Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu.

Complicele deputatului PDL va sta în arest umătoarele 29 de zile, dacă magistraţii ICCJ nu îl vor pune în libertate la recurs.











×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close